Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 19.04.2017, 20:45 h
Monaco
Monaco 3:1 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

VIDEO: Ljepotica na Stade Louisu završila novom Monacovom pobjedom

Petar Jenjić • srijeda, 19.04.2017.
VIDEO: Ljepotica na Stade Louisu završila novom Monacovom pobjedom
Foto: EPA

Još su jednu lijepu predstavu ponudili Monaco i dortmundska Borussia, u ljepotici odigranoj na Stade Louis II obranili su prednost iz prve utakmice pobjedom 3:1. Ovim nastavljaju svoj pohod prema finalu i naslovu, koji im je izmakao još 2004. godine...

Monaco - Borussia Dortmund 3:1 (2:0)

Uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka:
Monaco - Stade Louis II
Sudac - Damir Skomina (Slovenija)

Golovi: Mbappe (3'), Falcao (17'), Reus (48'), Germain (81')
Žuti kartoni: -/-
Crveni kartoni: -/-

Monaco: Subašić, Toure, Glik, Jemerson, Mendy, Silva (od 90. Raggi), Bakayoko, Moutinho, Lemar, Falcao (od 67. Dirar), Mbappe (od 81. Germain)

Borussia Dortmund: Burki, Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Durm (od 27. Dembele), Weigl, Sahin (od 46. Schmelzer), Guerreiro (od 72. Pulišić), Kagawa, Reus, Aubameyang

Svaki neutralni gledatelj koji se umjesto Barcelone i Juventusa odlučio za ovu utakmicu zasigurno nije požalio. Monaco i Borussia Dortmund ponudili su još jedan spektakl, pregršt lijepih poteza i pogodaka. Ipak, spretnija je bila francuska momčad koja je obranila prednost iz prve utakmice i slavila s 3:1.

S obzirom na prikaznu igru u dosadašnjem dijelu sezone, Monaco ima velike šanse barem ponoviti 2004. godinu kada je došao do finala. Tko zna, možda uspiju napraviti i korak više.

Kao što se i moglo očekivati, krenulo je sjajno, brzo i u velikoj želji obiju momčadi za pogotkom. Glad za golom momčad iz Kneževine je utažila već u trećoj minuti. Benjamin Mendy je sjajno opalio s dvadesetak metara, Roman Burki je obranio, lopta se odbila do Kyliana Mbappea koji poentira iz blizine. Niti gosti nisu željeli ostati dužni, šest minuta kasnije Marco Reus je primio povratnu loptu na deset metara, ali je pucao ravno u Danijela Subašića.

Hrvatski bi vratar bio nemoćan u 14. minuti da je lopta išla pokoji centimetar u lijevo. Odličan je slobodni udarac izveo Nuri Sahin, ali je pogodio stativu. Kada ne iskoristite prilike, vrlo brzo bi vam se moglo osvetiti. Dogodilo se to i njemačkoj momčadi nekoliko minuta kasnije, Thomas Lemar je perfektno centrirao na glavu Radamela Falcaa koji ostavlja Burkija bespomoćnim.

Dodatan je problem Tuchelu stvorila i prisilna zamjena na polovici prvog poluvremena, kada je umjesto Erika Durma ušao Ousmane Dembele. Nije nedostajalo gostujućih pokušaja prema vratima Monaca, znajući da moraju žuriti po pogotke. Međutim, svaki je pokušaj s uspjehom zaustavljala zadnja linija momčadi iz Kneževine.

Početkom nastavka upravo je Dembele sjajno prošao po desnoj strani, uposlio u kaznenom prostoru Reusa koji isprve puca i pogađa u mrežu Subašićeva gola. Već minutu kasnije Mendy je mogao vratiti dva razlike domaćinima, ali je njegov udarac glavom iz samih rašlji izvukao gostujući vratar.

Nijedna momčad nije posustajala do samog kraja, nekoliko je vrlo dobrih intervencija imao Subašić, posebno udarac Reusa u 74. minuti. Da ne bi bilo nikakve sumnje, pobjedu je u 81. minuti potvrdio Valere Germain, svojim prvim dodirom i tek nekoliko sekundi nakon što je ušao u igru.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Leicester City1:1Atlético Madrid
Real Madrid4:2 *Bayern
Barcelona0:0Juventus
Monaco3:1Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor20.04.2017. u 07:40
    kad vidim koji klubovi su ušli u polufinale i na koji način onda ove sezone navijam za Monaco baš bih želio da oni osvoje LP
    qvestor