Rukomet

Kiel slavio u dvoboju velikana, PSG napravio veliki korak prema Kölnu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.04.2017.
Kiel slavio u dvoboju velikana, PSG napravio veliki korak prema Kölnu
Foto: EPA

Odigrana su i preostala dva prva susreta četvrtfinala Lige prvaka. Kiel je slavio protiv Barcelone i ostavio sve otvoreno uoči uzvrata dok je PSG odradio dobar dio posla pobjedom u Szegedu...

PSG potvrdio je status favorita u četvrtfinalnom dvoboju protiv Szegeda i dobio je prvi susret u Mađarskoj s 30:27. Cijelim tijekom susreta gosti su bili u vodstvu, a pomogli su im i neprecizni domaćini koji nisu iskoristili čak četiri sedmerca.

Szeged ima najbolju obranu Lige prvaka, a PSG najbolji napad, no u ovom dvoboju domaćin je bio oslabljen neigranjem svojeg najboljeg obrambenog igrača, hrvatskog reprezentativca Alena Blaževića. Osjetilo se to u izvedbi i Parižani su došli do uobičajene kvote od 30 golova.

Unatoč svim problemima domaćin se dobro borio, nije dopustio PSG-u da stvori neku nedostižnu razliku s kojom bi već u prvom dvoboju sve riješio iako i ovih plus tri PSG-a trebalo bi biti dovoljno za potvrdu prolaza u Francuskoj.

"Promašili smo previše prilika, a samim time mogli smo se boriti, ali ne i pobijediti protiv ovako jakog protivnika. Ponosim se svojim igračima koji su dali sve od sebe, ali s toliko pogrešaka u napadu jednostavno nismo mogli iznenaditi Parižane", istaknuo je nakon susreta Juan Carlos Pastor.

Najbolji kod pobjednika bili su s po sedam golova Mikkel Hansen i Nikola Karabatić dok je Uwe Gensheimer zabio šest golova i postao prvi igrač ove sezone koji je u Ligi prvaka probio granicu od 100 golova. Luka Stepančić dodao je jedan pogodak iz dva pokušaja. Kod Szegeda Pedro Rodriguez postigao je šest golova, a Zsolt Balogh pet. Denis Buntić dodao je jedan gol iz četiri pokušaja.

Iznenađenje se dogodilo u Kielu gdje je oslabljeni domaćin bez Domagoja Duvnjaka svladao Barcelonu 28:26. Iako je gostovanje u Kielu uvijek vrlo teško i neugodno, zbog problema domaćina Barcelona je bila favorit, međutim nije to znala iskoristiti.

Kiel je na kraju zasluženo slavio, Barcelona je tek jednom povela s 2:1, a nakon toga sve je bilo u znaku domaćina. Imao je Kiel tijekom drugog poluvremena i četiri gola viška i da je na kraju slavio i uvjerljivije, ne bi bilo čudo.

Posljednjih sedam minuta Kiel je odradio bez Renea Tofta Hansena koji je zaradio izravni crveni karton i to bi ga moglo stajati nastupa u uzvratu u Barcelonu s obzirom da mu je automatski pokazan i plavi karton što znači da će njegov start nad Jallouzu biti naknadno dodatno provjeren.

"Dvoboj u Blaugrani bit će poput ovog u Kielu prava promocija rukometa. Ovdje su navijači mogli uživati u vrlo napetom i borbenom dvoboju u sjajnoj atmosferi, ovo je za mene bio vrlo emotivan povratak u ovu dvoranu", govorio je nakon susreta Filip Jicha koji je upravo iz Kiela otišao u Barcelonu.

Kiel su predvodili Niklas Landin s 15 obrana, Marko Vujin s deset golova i Niclas Ekberg sa šest pogodaka. Blaženko Lacković i Ilija Brozović nisu bili među strijelcima. Kod Barcelone Raul Entrerrios postigao je četiri pogotka.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Flensburg24:26Vardar Skoplje
Telekom Veszprem26:23Montpellier
OTP Bank Pick Szeged27:30Paris Saint-Germain
Kiel28:26Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!