Tenis

Ana Konjuh u dva seta svladala mladu češku nadu

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.05.2017.
Ana Konjuh u dva seta svladala mladu češku nadu

Ana Konjuh igrat će u četvrtfinalu WTA turnira u Pragu. Konjuh je u drugom kolu svladala mladu Čehinju Marketu Vondroušovu od koje je bila bolja sa 6:4, 7:6...

17-godišnja Marketa Vondroušova senzacionalno je prije nešto više od dva tjedna osvojila turnir u Bielu, ali u Pragu je zaustavljena u drugom kolu.

Nakon osvojenog turnira u Švicarskoj, upisala je još jednu pobjedu protiv Lauren Davis u Fed Cupu, svladala Carinu Witthoeft na startu ovog turnira, ali protiv Ane Konjuh nije mogla i poražena je u dva seta.

Konjuh je nakon četiri uzastopna poraza uspjela spojiti dvije pobjede i to protiv igračica koje su u dobroj formi i koje su u posljednja dva tjedna napravile dobre rezultate na WTA Touru. Sve to napravila je bez izgubljenog seta.

Prvo je eliminirala prošlotjednu polufinalisticu turnira u Istanbulu, a sada i osvajačicu Biela od prije dva i pol tjedna.

Hrvatska igračica rano je došla do prednosti i od trećeg gema meča imala vodstvo. Povela je tu s breakom i do kraja prvog seta Vondroušova nije došla u priliku oduzeti servis Konjuh.

U drugom setu Konjuh je trebala i ranije dovršiti posao. Imala je 5:2 uz dupli break, međutim Vondroušova se uspjela vratiti, spasiti ukupno tri meč lopte i odvesti set u tie-break.

U 13. igri Konjuh se ponovno odvojila, pobjegla na 6:2 i iskoristila odmah prvu meč loptu tie-breaku za prolaz u četvrtfinale.

U četvrtfinalu za protivnicu imat će Jelenu Ostapenko, još jednu igračicu koja je u posljednje vrijeme u odličnoj formi. Latvijka je to potvrdila i pobjedom protiv Caroline Wozniacki u drugom kolu.

WTA Prag, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 7) - Marketa Vondroušova (Češka) 6:4, 7:6(2)

FOTO - Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2017. u 21:21
    odlična vijest, kad već ostale mlade nade štekaju, barem Ana gura u dobrom smjeru. :)
    Obrisan korisnik