Tenis

Schiavone na kraju karijere niže pobjede, kraj za braniteljicu naslova

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.05.2017.
Schiavone na kraju karijere niže pobjede, kraj za braniteljicu naslova
Foto: EPA

Na turniru u Rabatu odigrani su mečevi drugog kola. Iz turnira je ispala druga nositeljica Timea Bacsinszky i to posve neočekivano od mlade Amerikanke CC Bellis...

Bivša finalistica Roland Garrosa Sara Errani nakon trosatnog maratona stigla je do pobjede protiv Alison Riske. U najboljim danima Errani bi zasigurno dosta lakše svladala Riske, no ovdje je pobjeda najvažnija za stjecanje samopouzdanja uoči velikih zemljanih turnira.

"Jako težak meč, bilo je vrlo vruće i nije bilo lako, osim toga bio je dota jak bočni vjetar i imale smo problema. U prvom setu imala sam 5:1, no nakon toga nisam dobro odigrala. U trećem setu igrala sam jako dobro, bila sam agresivna i mogu biti zadovoljna. Osjećam se dobro na zemlji ove godine, naporno radim i želim napredovati", istaknula je Errani.

Najbolja kazahstanska igračica Julia Putinceva poražena je u drugom kolu od Varvare Lepchenko. Nakon izgubljenog prvog seta s glatkih 6:1 te povratka i 6:4 u drugom, Lepchenko je eksplodirala u trećem i pomela Putincevu s terena slaveći sa 6:1.

Do još lakše pobjede došla je sedma nositeljica Lauren Davis koja je pregazila Katerinu Bondarenko. Sjajan nastup za Davis koja je izgubila u cijelom meču samo tri gema i tako nakon četiri uzastopna poraza uspjela spojiti dvije pobjede i to obje u dva seta.

Francesca Schiavone u sjajnoj je seriji te je stigla do sedme uzastopne pobjede i to sedme bez izgubljenog seta. Ovaj put poražena je 348. igračica svijeta Gabriela Dabrowski koja je svladana s dva puta po 6:4. Dabrowski je u prvom setu vodila s 4:1, ali Schiavone je nakon toga ušla u seriju i vrlo brzo vodila je sa 6:4, 5:1 te dovršila posao.

Daria Gavrilova odigrala je sjajan meč protiv Elise Mertens koja je prošli tjedan igrala finale turnira u Istanbulu. U ovaj dvoboj Belgijka je krenula vodstvom 2:0 da bi nakon toga Gavrilova nanizala čak deset gemova i riješila pitanje prolaza u četvrtfinale.

Tatjana Maria i Jaroslava Švedova daleko su od prave forme, a prolaz u četvrtfinale ipak je proslavila Maria koja inače na zemljanoj podlozi baš i ne briljira. Švedova nije pokazala posebnu zainteresiranost, puno toga je promašila i ostaje na samo dvije pobjede uz čak deset poraza ove godine.

Braniteljica naslova Timea Bacsinszky neočekivano je poražena u dramatičnom dvoboju protiv mlade CiCi Bellis. Bellis vrlo rijetko nastupa na zemljanoj podlozi, ali ovdje se sjajno borila i izvukla pobjedu. Inače meč nije bio posebno kvalitetan, obje igračice imale su dvostruko više neforsiranih pogrešaka nego winnera.

Prva nositeljica Anastazija Pavljučenkova nije imala lagan posao protiv Ekaterine Makarove, ali ipak je upisala pobjedu u dva seta i spriječila dodatne komplikacije.

WTA Rabat, drugo kolo:
Sara Errani (Italija) - Alison Riske (SAD, 8) 7:6(7), 6:7(4), 6:2
Varvara Lepchenko (SAD) - Julia Putinceva (Kazahstan, 5) 1:6, 6:4, 6:1
Lauren Davis (SAD, 7) - Katerina Bondarenko (Ukrajina) 6:1, 6:2
Francesca Schiavone (Italija) - Gabriela Dabrowski (Kanada) 6:4, 6:4
Daria Gavrilova (Australija, 3) - Elise Mertens (Belgija) 6:2, 6:1
Tatjana Maria (Njemačka) - Jaroslava Švedova (Kazahstan) 6:3, 6:4
CC Bellis (SAD) - Timea Bacsinszky (Švicarska, 2) 6:7(3), 7:5, 7:5
Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 1) - Ekaterina Makarova (Rusija) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!