Nogomet

Turska visoko porazila Hrvatsku, nokaut faza sve dalje

Branimir Korać • subota, 06.05.2017.
Turska visoko porazila Hrvatsku, nokaut faza sve dalje
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija do 17 godina na Europskom prvenstvu kojem je domaćin upisala je novi poraz. Nakon startnog poraza od Italije 1:0, u drugom kolu nadigrala ju je Turska koja je visoko slavila s 4:1...

Hrvatska nije uspjela svladati Tursku i vrlo blizu je osvajanju posljednjeg mjesta u skupini i završetku natjecanja već u grupnoj fazi. Ukoliko Španjolska ostane neporažena protiv Italije u posljednjem dvoboju dana, Hrvatska će bez obzira na rasplet posljednjeg kola zauzeti četvrto mjesto u skupini.

Jedina kombinacija koja Hrvatsku drži u borbi za drugo mjesto je ona u kojoj Italija pobjeđuje Španjolsku i Tursku, a Hrvatska u zadnjem kolu vrlo visoko pobjeđuje Španjolsku. Prema dosad viđenom, nešto što nije realno.

Turska se pokazala ko vrlo dobra reprezentacija, bolja od Hrvatske, s jasnom idejom u igri i kvalitetnim rješenjima. Hrvatska sve suprotno, u obrani vrlo nesigurna, prema naprijed bez prave momčadske igre i s dosta sebičnosti u nekim izglednim situacijama.

Tako je već u drugoj minuti Hrvatska mogla doći do vodstva kada je turska obrana pogriješila, Šego uzeo loptu i krenuo prema turskom vrataru, imao je potpuno samog Krekovića na drugoj strani, ali odlučio se sam završiti akciju i Ozer mu je obranio.

U 13. minuti još jedna prilika za Hrvatsku koja je mogla završiti puno bolje uz bolji pregled igre. Ovaj put Kreković je povukao loptu i umjesto da proigra Šegu koji je bio u boljoj poziciji, odlučio se za udarac s 18 metara i Ozer je obranio.

Pet minuta kasnije Turska dolazi do vodstva. Gul je napravio dobar posao na desnoj strani, ubacio u peterac gdje Karaahmet dolazi ispred Hlevnjaka i glavom u padu pogađa za vodstvo.

Do kraja prvog dijela Turska je dominirala, imala je čak 70 posto posjeda lopte u svojim nogama, no rezultat se nije mijenjao.

Odmah na startu drugog dijela Turci povećavaju prednost. Babacan je sjajno pucao, Kotarski je obranio taj pokušaj i odbio loptu u vratnicu, a ona se od vratnice odbija do potpuno samog Gula koji s pet metara pogađa praznu mrežu.

Pokušavala je Hrvatska doći do smanjenja i uspjela je u 67. minuti. Šego je odradio dobar posao i ubacio u sredinu za Marina koji nije imao težak posao i lako je iz blizine poentirao i postigao prvi hrvatski pogodak na ovom Prvenstvu.

Međutim nije to pomoglo Hrvatskoj, već dvije minute kasnije Turci vraćaju na dva gola prednosti. Babacan je ubacio iz kornera, a Kabak najviši u skoku šalje loptu u mrežu.

U samoj završnici susreta Turska je došla i do četvrtog pogotka, Akgun uz Radićevu pomoć postavlja konačnih 4:1 za kraj hrvatskih nada o visokom plasmanu.

Ljestvica:
1. Španjolska 3 (-1)
2. Italija 3 (-1)
3. Turska 3
4. Hrvatska 0

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!