Tenis

Bautista Agut: "Ljut sam, nisam zaslužio poraz, ali na meč loptama nisam imao šanse"

Mihaela Bradovski • utorak, 09.05.2017.
Bautista Agut: "Ljut sam, nisam zaslužio poraz, ali na meč loptama nisam imao šanse"
Foto: EPA

Ivo Karlović u dramatičnom dvoboju svladao je Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 7:6, 6:7, 7:6 u meču u kojem je spasio četiri meč lopte. Bautista Agut nije imao razloga za zadovoljstvo nakon susreta...

U dvoboju susjeda na ATP ljestvici Ivo Karlović nakon trosatne bitke i velike borbe izašao je kao pobjednik. Prvi tie-break dobio je sa 7:4, drugi je izgubio s 11:9, a treći dobio s 9:7.

U ovom meču ispalio je 35 as servisa, propustio pet meč lopti u drugom setu, spasio četiri u trećem setu i onda prošao dalje te će u drugom kolu igrati protiv Grigora Dimitrova od kojeg je prošle godine dva puta izgubio bez osvojenog seta.

Bautista Agut bio je vrlo razočaran nakon poraza, osjetio je nemoć s kojom se susretao veliki broj Karlovićevih protivnika, no smatra da nije zaslužio poraz.

"Znao sam da će meč biti vrlo tijesan i da će rezultat biti isto takav. Napravio sam što sam mogao i mislim da nisam zaslužio poraz. Ljut sam radi poraza, bio je to meč pun uspona i padova s obje strane. Imali smo puno break prilika, čak sam imao i meč lopte, ali na njima nisam niti dodirnuo lopticu jer je pogađao aseve. Meč je bio prava lutrija, poput bacanja novčića koji se ovaj put okrenuo na njegovu stranu", govorio je Španjolac.

Karlović i Dimitrov bit će u akciji već u srijedu, a na terenu bit će i Borna Ćorić i Marin Čilić koji će tijekom utorka saznati svoje protivnike.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2017. u 10:27
    Ni dr. Ivo sigurno nije zaslužio poraz; igrao je dobro, pogotovo u odlucujucim momentima. Pa sto hoces, i sam kazes da na meč loptama nisi imao šanse, hehe :))
    Obrisan korisnik
  • stipest09.05.2017. u 20:16
    Priča gluposti. Trebao je izgubiti glatko u dva seta kod 7:6,5:4 i 0:40 za Karlovića.
    stipest