Košarka

Union Olimpija prvi finalist slovenskog prvenstva

Petar Jenjić • utorak, 09.05.2017.
Union Olimpija prvi finalist slovenskog prvenstva

Saznali smo i prvog finalista slovenskog košarkaškog prvenstva jer je Union Olimpija iskoristila prvu meč loptu i na domaćem parketu svladala Krku rezultatom 82:81. U finalu čekaju boljeg iz dvoboja Zlatoroga Laško i Rogaške koji svoj drugi polufinalni susret igraju sutra...

Košarkaši Union Olimpije prvi su finalisti slovenskog prvenstva. Vodeća momčad nakon regularnog dijela sezone u drugoj je utakmici polufinala bila bolja od Krke s minimalnih 82:81 i s ukupnih 2-0 došla nadomak osvajanju naslov prvaka...

Ostalo je samo pitanje protivnika jer Zlatorog Laško sutra ima prvu meč loptu protiv Rogaške. Prvi je finalni susret na rasporedu 16. svibnja.

Današnjoj utakmici nije nedostajalo napetosti, iako je polovicom treće četvrtine Olimpija imala 18 koševa viška (57:39). Prednost se polako počela topiti, Krka je zaigrala puno agresivnije pa je u samoj završnici uspjela doći i do izjednačenja (77:77).

Odlučujuće poene za domaćine je ubacio Brandon Jefferson koji je prvi pogodio tricu za 80:77, zatim i dva slobodna bacanja. Do kraja utakmice tek je Ronald Curry Jr. uspio ublažiti poraz, ali više od toga nije išlo.

Do pobjede ih je predvodio Brandon Jefferson s 19 poena (3/6 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4), dok je Mirko Mulalić dodao 17 koševa (1/1 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 6/8).

Ronald Curry Jr. bio je najbolji kod Krke s 22 poena (4/9 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2), Marko Luković je ubacio 19 koševa (2/7 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 6/8) i deset skokova.

Slovenska liga, polufinale:
Union Olimpija - Krka 82:81

FOTO: FMP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!