Košarka

Olympiakos odradio posao protiv Arisa i izborio finale protiv Panathinaikosa

Petar Jenjić • četvrtak, 25.05.2017.
Olympiakos odradio posao protiv Arisa i izborio finale protiv Panathinaikosa

Finale grčkog košarkaškog prvenstva i ove je godine rezervirano za vječiti derbi između dviju najboljih momčadi. Nakon što je Panathinaikos prije nekoliko dana prošao AEK, danas je posao zaključio i Olympiakos koji je na domaćem parketu bio bolji od Arisa 79:65 i s ukupnih 3-0 prošao dalje...

Još jedna sezona u grčkom košarkaškom prvenstvu je došla do samog finala i još ćemo jednom gledati vječiti derbi između dvaju najvećih klubova, Panathinaikosa i Olympiakosa.

Momčad iz Pireja se uspješno oporavila od poraza u finalu Eurolige i zaključila posao u polufinalu protiv Arisa. Na domaćem je parketu slavila rezultatom 79:65 i prošla dalje.

Olympiakos nije ostavio nimalo prostora Arisu da eventualno dođe do pobjede. Od početnih 2:0 pa sve do kraja utakmice domaćin je bio u vodstvu. U 13. minuti su došli do prve dvoznamenkaste prednosti preko Agravanisa (28:18), početkom drugog poluvremena i do 20 razlike čime su riješili sve dvojbe oko pobjednika.

Do prolaska u finale ih je predvodio Ioannis Papapetrou s 18 poena (6/10 za dva, 2/4 za tricu) i pet skokova, dok je Vangelis Mantzaris dodao 14 koševa (1/2 za dva, 4/6 za tricu).

Jedini je raspoložen kod gostiju bio Will Cummings s 21 poenom (6/10 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 0/3).

Grčka liga, polufinale:
Olympiakos - Aris 79:65 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!