Liga prvaka, nokaut faza, polufinale, 03.06.2017, 18:00 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 26:25 Barcelona
Barcelona

Luka Cindrić odveo Vardar u finale Lige prvaka!

Mihaela Bradovski • subota, 03.06.2017.
Luka Cindrić odveo Vardar u finale Lige prvaka!

U finalu rukometne Lige prvaka igrat će Vardar i PSG. Vardar je u polufinalu svladao Barcelonu s 26:25, a čovjek odluke bio je Luka Cindrić koji je dvije sekunde prije kraja zabio za ulazak u finale. Cindrić je u završnici preuzeo odgovornost, zabijao i držao Vardar u prednosti te na kraju zabio i taj ključni pogodak. Uz sjajnog Cindrića, odličan je bio i Ivan Čupić koji je postigao sedam pogodaka...

Iako je većina stručnjaka gurala Barcelonu u status favorita za ulazak u finale pa čak i osvajanje Lige prvaka, Vardar ju je zaustavio i prije završnog dvoboja. Makedonci su sa sjajnima Ivanom Čupićem i Lukom Cindrićem bili bolji 26:25 i zasluženo prošli u finale.

Očekivano teška bitka vodila se u Kölnu, nitko se nije uspio posebno odvojiti i na kraju je jedna lopta odlučivala. Činilo se da neće biti pobjednika nakon 60 minuta s obzirom da je Barcelona 20 sekundi prije kraja golom Kirila Lazarova došla do poravnanja, ali zadnju riječ ipak je imao Cindrić koji je u zadnjih pet minuta sve uzeo u svoje ruke i odveo Vardar u finale.

Vardar je malo nervozno ušao u utakmicu i nije briljirao u početku. Barcelona je lakše dolazila do pogodaka i sredinom prvog poluvremena imala je najvišu prednost na susretu kada je povela 8:5. Mogla je čak i povećati prednost, ali Entrerrios nije pogodio mrežu.

Umjesto da Barcelona pobjegne na plus četiri, Vardar se počeo približavati. Nije trebalo puno Makedoncima i da potpuno uhvate priključak, Dujšebaev je u 23. minuti poravnao na 10:10 da bi golovima Karačića i Čupića Vardar čak i odnio prednost 13:12 na odmor.

24 minute drugog poluvremena Barcelona je bila ta koja je hvatala zaostatak. Vardar je konstantno vraćao vodstvo na svoju stranu, sve do te 54. minute kada N'Guessan zabija za 22:21 Barcelone.

Međutim u zadnjih pet minuta Luka Cindrić uzima stvari u svoje ruke. Prvo poravnava na 23:23, nakon toga Barcelona ne koristi napad, a Vardar zbog prekršaja na Cindriću zarađuje sedmerac koji realizira Čupić za 24:23.

Lazarov je dvije minute prije kraja još jednom poravnao, ali 30 sekundi kasnije Cindrić ponovno zabija. Barcelona je bila na konopcima, no Lazarov novim golom 20 sekundi prije kraja poravnava na 25:25 i vraća Katalonce u susret, ali samo do gola Cindrića dvije sekunde prije kraja za pobjedu Vardara.

U konačnici Vardar zasluženo prolazi u finale gdje će u dvoboju megamomčadi igrati protiv PSG-a za naslov europskog prvaka.

Po sedam golova za Makedonce postigli su Alex Dujšebaev i Ivan Čupić, Luka Cindrić dodao je četiri, a Ivan Karačić dva pogotka.

Liga prvaka, polufinale

Vardar - Barcelona Lassa 26:25 (13:12)

Vardar: Arpad Šterbik Capar, Strahinja Milić, Stojanče Stoilov, Rogerio Ferreira Moraes, Jorge Maqueda Pena 1, Alexander Dereven, Igor Karačić 2, Alex Dujšebaev 7, Ilija Abutović, Joan Canellas Reixach, Luka Cindrić 4, Ivan Čupić 7, Timur Dibirov, Daniil Šiškarjev, Vuko Borozan 5, Mijajlo Marsenić

Barcelona Lassa: Gonzalo Perez de Vargas Moreno 1, Borko Ristovski, Jesper Brian Nöddesbo, Victor Tomas Gonzalez 1, Raul Entrerrios Rodriguez 1, Cedric Sorhaindo, Aitor Arino Bengoechea, Valero Rivera Folch 4, Timothey N'Guessan 3, Kamil Syprzak 3, Dika Mem 2, Viran Morros de Argila, Joan Saubich Mir, Filip Jicha 1, Wael Jallouz 3, Kiril Lazarov 6

FOTO - SEHA, Stanko Gruden

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale

Telekom Veszprem26:27Paris Saint-Germain
Vardar Skoplje26:25Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.06.2017. u 23:12
    Brutalan jest, ali cisto izradena akcija. Sta je bilo sjajno je da je uspio nadskocio obranu, ipak nije on dvometras.
    narada108
  • vjesu04.06.2017. u 02:02
    Kakvu golcinu je Luka zabio za pobjedu. Brutalan gol! Svaka cast!
    vjesu