Nogomet

VIDEO: Saul Niguez hat-trickom odveo Španjolsku u finale

Mihaela Bradovski • utorak, 27.06.2017.
VIDEO: Saul Niguez hat-trickom odveo Španjolsku u finale
Foto: EPA

Prvi favoriti za osvajanje naslova europskih prvaka, Španjolci, upisali su 3:1 pobjedu protiv Italije i s Njemačkom će se boriti za trofej...

Raspucani Saul Niguez odveo je Španjolsku u finalu, Talijani su poraženi 3:1, a igrač madridskog Atletica postigao je sva tri pogotka za svoju reprezentaciju.

Talijani su se doslovno provukli u polufinale, otvoreno su prebacivali lopticu na stranu Španjolske tvrdeći da su oni favoriti, ali isto tako odbijali su se unaprijed predati te su vjerovali u prolaz. Nisu bili bez šanse, iako su igrali 35 minuta s igračem manje, pružili su dobar otpor i imali su svojih prilika.

Prvo poluvrijeme bilo je mirno, izostale su velike prilike, a najveću je propustio Gerard Deulofeu kada je iz dobre pozicije nakon pola sata igre pucao pokraj gola.

U 53. minuti Španjolska je povela. Ceballos je odlično proigrao Nigueza koji prima loptu u 16 metara i odmah gađa nebranjeni kut Donnarumminog gola.

Pet minuta kasnije problemi za Italiju, Gagliardini kasni sa startom i po nogama pogađa Ceballosa te zarađuje drugi žuti karton.

Iako je Italija ostala brojčano oslabljena, uspjela je doći do poravnanja. U 62. minuti Bernardeschi je pogodio s ruba kaznenog prostora, a vratar Arrizabalaga u toj situaciji mogao je i bolje reagirati.

Međutim kratko su Talijani bili rezultatski poravnati sa Španjolskom, već tri minute kasnije Niguez prekrasnim udarcem s 25 metara pogađa gornji kut i vraća prednost na španjolsku stranu.

Isti igrač u 74. minuti postavlja konačnih 3:1 nakon lijepe akcije i asistencije Marca Asensija.

Veliko finale na rasporedu je 30. lipnja, u prošlom dvoboju ove dvije reprezentacije na Europskom prvenstvu Španjolska je 2013. godine slavila u skupini 1:0 golom Alvara Morate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.06.2017. u 09:23
    Spanjolci su nenormalno jaki, Njemcima koji nastupaju sa B ekipom jer im fale igraci tipa Brandt, Goretzka i Süle, ali pog. Kimmich i Werner, koji su na Confed-Cupu, bit ce vrlo tesko.
    narada108