Košarka

Warriorsi se isprsili, Steph Curry dobiva najbogatiji ugovor u povijesti NBA

Dario Dodić • subota, 01.07.2017.
Warriorsi se isprsili, Steph Curry dobiva najbogatiji ugovor u povijesti NBA
Foto: EPA

Steph Curry odlučio je produžiti ugovor s NBA prvacima, Golden State Warriorsima, na još pet godina, za što će biti nagrađen najbogatijim NBA ugovorom u povijesti lige...

Stephen Curry ostaje u Golden State Warriorsima, vijest je to koja se očekivala, a napokon su u javnost iscurili i detalji njegovog novog, petogodišnjeg ugovora. Prema pisanju ESPN-a čitav dogovor potvrdio je Curryjev agent Jeff Austin.

Curry će tako potpisati ugovor na pet godina vrijedan 201 milijun dolara, čime će postati prvi igrač u NBA povijesti sa supermaksimalnim ugovorom koji prelazi granicu od 200 milijuna dolara. Ugovor će biti potpisan čim završi free-agency moratorij u četvrtak, piše ESPN.

Usporedbe radi, Curry je trenutno na četverogodišnjem ugovoru vrijednom "samo" 44 milijuna američkih dolara. U međuvremenu je dokazao koliko vrijedi, s Warriorsima je triput zaredom došao do NBA finala, dvaput i do titule.

Svi klubovi lige bili bi sretni uhvatiti igrača poput Curryja, koji je ovog ljeta slovio za jednog od najzvučnijih slobodnih igrača bez restrikcija, ali bilo je jasno kako ne namjerava napustiti klub, samo je bilo pitanje koliko će Warriorsi morati odriješiti kesu, a sad smo dobili odgovor i na to pitanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!