Košarka

VIDEO: Pogledajte sažetak Žižićevog debija u dresu Celticsa, dobar nastup ostao u sjeni Fultza i Tatuma

Dario Dodić • utorak, 04.07.2017.
VIDEO: Pogledajte sažetak Žižićevog debija u dresu Celticsa, dobar nastup ostao u sjeni Fultza i Tatuma
Foto: EPA

Ante Žižić debitirao je sinoć u dresu Boston Celticsa na NBA ljetnoj ligi u Salt Lake Cityju. Dobar je debi imao Žižić u minimalnoj pobjedi protiv Philadelphia 76ersa, no njegov je nastup ostao u sjeni ogleda prvog i trećeg izbora na draftu, Markellea Fultza i Jaysona Tatuma...

Ante Žižić upisao je prve minute u dresu Boston Celticsa, debitirao je na turniru NBA ljetne lige u Salt Lake Cityju, u pobjedi Celticsa protiv Philadelphia 76ersa 89:88.

Bio je to vrlo solidan debi hrvatskog centra, iako je vidljivo kako je iza njega naporna i duga sezona. Teško je suditi po jednoj utakmici, uz sve to utakmici ljetne lige, ali ukoliko će zaista ljeto iskoristiti za rad na sebi morao bi biti spreman za 15-ak minuta NBA igre od samog početka, svakako mora poraditi na nedostacima, prvenstvenom onim defenzivnima.

Na parketu je Žižić proveo 19 minuta i za to vrijeme upisao devet koševa, pet skokova i jednu blokadu. Iz igre je šutirao 60 posto (3/5 za 2 poena), dok je s linije slobodnih bacanja bio nešto slabiji (3/6).

Žižićev je debi ostao u debeloj sjeni dvoboja dvojice velikih prospekata, prvog i trećeg izbora na nedavno održanom draftu, Philadelphijinog Markellea Fultza i Bostonovog Jaysona Tatuma. Prema viđenom radi se o dvojici sjajnih igrača, oba su odigrala vrlo dobre utakmice, impresionirali s nekoliko poteza, no na kraju je prevagu odnio Tatum, zabivši za pobjedu Celticsa 5,7 sekundi prije kraja. Pokušao je Fultz dobrim ulazom pod obruč donijeti pobjedu 76ersima, ali blokirala su ga dvojica igrača Celticsa.

Blokada se pisala Jaylenu Brownu, jednom od "iskusnijih" igrača na parketu, koji je s 29 koševa i 13 skokova predvodio Celticse do pobjede. Tatum je u 33 minute ubacio 21 poen (8/17 iz igre), uz sedam skokova, tri asistencije i čak pet ukradenih lopti.

Najbolji kod 76ersa bio je Fultz, u 22 minute na parketu ubacio je 17 koševa (6/16 iz igre). Poen manje upisao je Timothe Luwawu-Cabarrot te dodao sedam skokova i pet asistencija.

NBA ljetna liga:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 88:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!