Nogomet

VIDEO: Riječani ipak protiv prvaka Walesa u drugom pretkolu Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 05.07.2017.
VIDEO: Riječani ipak protiv prvaka Walesa u drugom pretkolu Lige prvaka
Foto: Dejan Popek

Poznati su svi sudionici drugog pretkola Lige prvaka nakon što su odigrane uzvratne utakmice. Rijeka je saznala protivnika u drugoj rundi, hrvatski prvak putuje u Wales...

Malteški Hibernians i u drugom dvoboju prvog pretkola Lige prvaka svladao je estonski Infonet. U gostima je bio bolji s 1:0 i s ukupnih 3:0 prolazi dalje. Estonci su bili opasniji protivnik, ali nisu uspjeli slomiti otpor gostiju, a kada je Jorginho u 88. minuti doveo Hibernians u vodstvo, priči je bio kraj.

Vikingur s Farskih Otoka visokom pobjedom 4:1 u Kosovskoj Mitrovici izbacio je Trepču 89 iz igre za prolaz. Farani su dobili prvu utakmicu s 2:1, a u uzvratu stvari su po domaćina krenule krivim smjerom nakon pola sata igre. Kurtishaj je zaradio dva žuta kartona, Trepča ostala s igračem manje i tu je krenuo raspad. od 37. do 59. minute gosti postižu tri gola preko Vatnhamara (dva) i Abghela te uz autogol Islamija čime dolaze do visoke pobjede. Hasani je samo smanjio na konačnih 4:1.

Rijeka će ipak igrati protiv prvaka Walesa The New Saintsa, a ne protiv gibraltarske Europe. Prvak Gibraltara slavio je u Walesu 2:1, ali u uzvratu TNS je bio bolji s 3:1 nakon produžetaka. Krajem prvog dijela prvo je Moya autogolom doveo goste u vodstvo, a onda je Quigley povisio na 2:0. Na početku drugog poluvremena Walker smanjuje na 2:1 da bi u dvije minute razmaka domaćin ostao bez isključenih Gomeza i Quilla. S dva igrača manje Europa je izdržala do 104. minute kada Quigley ponovno zabija i odvodi TNS dalje.

Armenski Alaškert u prvom susretu svladao je Santa Colomu 1:0 te je uz 1:1 u uzvratu u Andori prošao dalje. Nenadović je u 28. minuti doveo goste u vodstvo da bi Lima u drugom dijelu samo poravnao na 1:1.

Pogodaka nije bilo u San Marinu gdje su La Fiorita i Linfield odigrali 0:0, a dalje ide Linfield koji je u prvom susretu slavio 1:0.

Liga prvaka, kvalifikacije

1. pretkolo

Vikingur2:1Trepča 89
Alaškert1:0FC Santa Coloma
Hibernians2:0Infonet Tallinn
TNS1:2Europa FC
Linfield1:0La Fiorita
Infonet Tallinn0:1Hibernians
Trepča 891:4Vikingur
Europa FC1:3 *TNS
La Fiorita0:0Linfield
FC Santa Coloma1:1Alaškert

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!