Nogomet

VIDEO: Prvak Gibraltara gostujućom pobjedom napravio važan korak prema dvoboju s Rijekom

Mihaela Bradovski • utorak, 27.06.2017.
VIDEO: Prvak Gibraltara gostujućom pobjedom napravio važan korak prema dvoboju s Rijekom
Foto: Dejan Popek

Nova sezona europskog nogometa službeno je otvorena prvim susretima prvog pretkola Lige prvaka. Gibraltarska Europa i TNS iz Walesa bore se za prolazak u drugo pretkolo gdje ih čeka Rijeka, a nakon prvog susreta tome su bliži igrači Europe...

Armenski prvak Alaškert drugu sezonu u nizu u prvom pretkolu Lige prvaka igra protiv Santa Colome iz Andore. Prošle sezone na svom travnjaku slavio je s 3:0, ovaj put bio je manje uvjerljiv i odnio je pobjedu tek 1:0.

U 39. minuti došao je do pogotka za pobjedu zahvaljujući snalažljivom Urošu Nenadoviću koji je lijepo petom skrenuo ubačaj Dašjana na vrh peterca.

Malteški Hibernians nosi lijepu prednost 2:0 na uzvrat u Estoniju protiv Infoneta. Tek 15 godina star estonski klub prvi put u svojoj povijesti osvojio je naslov prvaka Estonije i u drugom izlasku u Europu na rubu je novog ranog ispadanja. Prošle sezone u prvom pretkolu Europske lige svladao ga je škotski Hearts s ukupnih 6:3, a sada je već u zaostatku 2:0.

Već u petoj minuti Estonci su mogli povesti iz kaznenog udarca, ali Kiril Nesterov izveo ga je loše i Andrew Hogg obranio je njegov pokušaj. U drugom dijelu Hibernians je dva puta pogađao gostujuću mrežu, Jorginho i Kristensen nakon prekida što donosi malteškom prvaku prednost uoči uzvrata.

Riječani su s posebnim zanimanjem pratili dvoboj u Walesu između The New Saintsa i gibraltarske Europe. Prvak Gibraltara slavio je s 2:1 i u dobroj je poziciji uoči uzvrata.

Alex Quillo i Enrique Gomez donijeli su pobjedu Europi, a malu nadu TNS-u ostavio je Scott Quigley golom u završnici prvog dijela.

Identičnim rezultatom prvak Farskih Otoka Vikingur na stadionu u Torshavnu svladao je kosovskog prvaka Trepču 89. Gunnar Vatnhamar i Adeshina Lawal zabijali su za Farane dok je možda vrlo važan gol za Trepču postigao Fiton Hajdari.

Liga prvaka, kvalifikacije

1. pretkolo

Vikingur2:1Trepča 89
Alaškert1:0FC Santa Coloma
Hibernians2:0Infonet Tallinn
TNS1:2Europa FC
Linfield1:0La Fiorita
Infonet Tallinn0:1Hibernians
Trepča 891:4Vikingur
Europa FC1:3 *TNS
La Fiorita0:0Linfield
FC Santa Coloma1:1Alaškert

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!