Tenis

Dobar dan za favoritkinje, Kerber i Wozniacki uz probleme do četvrtog kola

Mihaela Bradovski • subota, 08.07.2017.
Dobar dan za favoritkinje, Kerber i Wozniacki uz probleme do četvrtog kola
Foto: EPA

Kod tenisačica subota je donijela uglavnom uobičajene rezultate bez nekih iznenađenja. Sve favoritkinje uspješno su odradile posao...

Bivša finalistica Wimbledona Garbine Muguruza bez problema prošla je do četvrtog kola. U trećem kolu nadigrala je Soranu Cirsteu s dva puta po 6:2. Rumunjka je u treće kolo došla nakon ružne ozljede Bethanie Mattek-Sands koja mora na operaciju koljena i neće je na terenu biti do kraja godine.

Svetlana Kuznjecova igrat će u četvrtom kolu nakon što je lakoćom svladala Polonu Hercog. Slovenka se još dobro držala do 4:4 u prvom setu nakon čega je uslijedio pad. Do kraja meča nije uzela više niti jedan gem i oprostila se od Wimbledona.

Odličnu formu na travnatoj podlozi održava Magdalena Rybarikova koja je svladala i Ukrajinku Lesiju Curenko. Slovakinja je stigla do pobjede uz samo tri izgubljena gema i svakako je jedna od opasnijih igračica u ždrijebu zbog svog načina igre koji odgovara ovoj podlozi. Rybarikova je dugo bila van terena zbog dvije operacije, međutim pokazuje da je na pravom putu i poput Petre Martić iz tjedna u tjedan igra sve bolje.

U četvrtom kolu je i Agnieszka Radwanska koja je u tri seta svladala Timeu Bacsinszky i to prvi put u karijeri. U dosadašnjim dvobojima bolja je bila Švicarka i to onda kada je Radwanska igrala u boljoj formi nego danas. "Odigrala sam sjajan meč protiv vrlo neugodne protivnice. Ona može napraviti sve na terenu i možete očekivati sve udarce. Timea je sposobna igrati agresivno pa se prebaciti na sliceve, ali i miksati to dvoje. Međutim ovaj put odigrala sam uistinu sjajan meč od početka do kraja", istaknula je Radwanska.

U američkom dvoboju Coco Vandeweghe u dva seta bila je bolja od Alison Riske. Posljednja dva meča dana donijela su i najviše neizvjesnosti. Prvo je Angelique Kerber nakon dva i pol sata igre svladala Shelby Rogers da bi Caroline Wozniacki također nakon više od dva sata tenisa izbacila Anett Kontaveit

Wimbledon, treće kolo:
Garbine Muguruza (Španjolska, 14) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:2, 6:2
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 7) - Polona Hercog (Slovenija) 6:4, 6:0
Magdalena Rybarikova (Slovačka) - Lesia Curenko (Ukrajina) 6:2, 6:1
Agnieszka Radwanska (Poljska, 9) - Timea Bacsinszky (Švicarska, 19) 3:6, 6:4, 6:1
Coco Vandeweghe (SAD, 24) - Alison Riske (SAD) 6:2, 6:4
Angelique Kerber (Njemačka, 1) - Shelby Rogers (SAD) 4:6, 7:6(2), 6:4
Caroline Wozniacki (Danska, 5) - Anett Kontaveit (Estonija) 3:6, 7:6(3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!