Košarka

VIDEO: Odličan nastup i double-double Ante Žižića u pobjedi Boston Celticsa

Dario Dodić • srijeda, 12.07.2017.
VIDEO: Odličan nastup i double-double Ante Žižića u pobjedi Boston Celticsa
Foto: EPA

Napredak Ante Žižića na NBA ljetnoj ligi vidljiv je iz utakmice u utakmicu. Sinoć je hrvatski centar odigrao najbolju utakmicu u dresu Boston Celticsa, upisavši double-double u pobjedi protiv Philadelphia 76ersa...

Iako NBA ljetna liga nije pravo mjerilo nečije kvalitete, fanovi Boston Celticsa već su počeli sve glasnije davati do znanja kako Ante Žižić nije ono što su očekivali od njega. Teško ih je i kriviti jer Ante je odigrao nekoliko vrlo slabih utakmica u dresu Celticsa, ali vidljiv je napredak iz utakmice u utakmicu, a s napretkom raste i optimizam kod navijača.

Trener Celticsa Brad Stevens nakon jučerašnje utakmice osvrnuo se na Žižićevu igru: "Mislim da se Ante djelomično mučio zato što smo ga gurali u loše situacije. Pričao sam s timom kad sam došao ovdje, rekao im da mu bace loptu ako njegov branič zapne u bloku. A ako Ante krene prema obruču da mu ne bacaju loptu u noge već visoko. Ante izgleda komotnije iz utakmice u utakmicu. Mislim da djeluje omamljeno jer njegova je sezona trajala do početka lipnja, zatim je već 26. doletio u SAD i počeo s treninzima. Mislim da će imati više koristi od idućih mjesec dana nego bilo tko u momčadi."

Ante je sinoć u trećoj utakmici Celticsa na turniru u Las Vegasu pružio najbolju partiju dosad. Odigrao je tek 17 minuta, ali je za to vrijeme ubilježio double-double učinak, 12 koševa (2/3 za 1, 5/7 za 2), 13 skokova, dvije asistencije, blokadu, ali i pet izgubljenih lopti.

Celticsi su slavili 88:83 protiv Philadelphia 76ersa, ponovno je najbolji u dresu momčadi iz Bostona bio rookie Jayson Tatum, večer je okončao s 15 koševa i šest skokova. Isto toliko koševa uz osam skokova upisao je Jabari Bird, koš manje dodao je Demtrius Jackson.

Timothe Luwawu-Cabarrot bio je najbolji kod 76ersa, ubacio je 16 poena uz šest skokova i tri asistencije. Po 13 su koševa upisali Jonah Bolden i Melo Trimble.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!