Tenis

Kvalifikant šokirao Pairea u prvom kolu Umaga, Rubljev iskoristio odustanak Ćorića

Branimir Korać • srijeda, 19.07.2017.
Kvalifikant šokirao Pairea u prvom kolu Umaga, Rubljev iskoristio odustanak Ćorića
Foto: EPA

Bogat je bio program u Umagu, ali bez Hrvata u glavnom ždrijebu u singlu. Trebao je nastupiti Borna Ćorić, ali on je zbog ozljede otkazao nastup...

Prošlogodišnji finalist turnira u Umagu Andrej Martin dočekao je prvu pobjedu na ATP Touru još tamo od Olimpijskih igara u Riju. Martin je za protivnika imao Denisa Istomina, Uzbekistanca koji je u Melbourneu šokirao Novaka Đokovića, ali nakon toga potpuno pao i upisao samo tri pobjede u glavnim turnirima. Ovdje je Martin bio bolji i dosta lako stigao do drugog kola.

Jiri Vesely nastavio je seriju pobjeda u međusobnim dvobojima s Norbertom Gombošem. Slovak je ovaj put uhvatio samo četiri gema i to sva četiri u prvom setu. Vesely je tako nastavio s dobrim nastupima na zemlji, posljednji turnir na ovoj podlozi odigrao je u Prostejovu i osvojio ga finalnom pobjedom protiv Federica Delbonisa.

Najveće iznenađenje priredio je Francuz Kenny De Schepper koji je u Umagu morao igrati kvalifikacije, ali je u prvom kolu nadigrao sunarodnjaka, sedmog nositelja Benoita Pairea. Paire je vrlo ćudljiv igrač. no ovdje je pokazao onu svoju lošiju stranu.

Za još jedno iznenađenje pobrinuo se mađarski kvalifikant Attila Balazs koji je velikim preokretom svladao Damira Džumhura. Nakon što je osvojio drugi set sa 6:0, Džumhur je odjurio do 5:2 u trećem setu, no do kraja meča nije osvojio više niti jedan gem, Balazs ih je nanizao pet i prošao je dalje.

Nakon što je Borna Ćorić odustao u posljednji tren zbog bolova u vratu, na njegovo mjesto u glavnom ždrijebu uskočio je Andrej Rubljev. Mladi Rus iskoristio je ponuđenu priliku i svladao iskusnog Argentinca Carlosa Berlocqa sa 6:2, 6:4.

Solidni argentinski zemljaš Nicolas Kicker također prolazi u drugo kolo. Mihail Južnji nije imao svoj dan, Kicker mu je po dva puta uzeo servis u svakom setu, a posebno važan bio je onaj u drugom setu kod 3:2 za Rusa, odmah nakon što je Južnji došao do jedinog breaka u meču.

ATP Umag, prvo kolo:
Rogerio Dutra da Silva (Brazil) - Marco Trungelliti (Argentina, Q) 6:1, 6:2
Andrej Martin (Slovačka) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:3, 6:2
Alessandro Giannessi (Italija) - Marc Polmans (Australija, WC) 6:7(3), 6:3, 6:4
Jiri Vesely (Češka, 8) - Norbert Gomboš (Slovačka) 6:4, 6:0
Kenny De Schepper (Francuska, Q) - Benoit Paire (Francuska, 7) 6:2, 4:6, 6:3
Attila Balazs (Mađarska, Q) - Damir Džumhur (BiH) 6:3, 0:6, 7:5
Radu Albot (Moldavija) - Miljan Zekić (Srbija, Q) 6:4, 6:0
Andrej Rubljev (Rusija, LL) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:2, 6:4
Nicolas Kicker (Argentina) - Mihail Južnji (Rusija) 6:3, 7:5
Aljaž Bedene (Velika Britanija) - Joao Sousa (Portugal) 6:3, 4:6, 6:4

ATP Umag, prvo kolo parova:
Ivan Dodig/Franko Škugor (Hrvatska/Hrvatska, 2) - Roman Jebavy/Jiri Vesely (Češka/Češka) 6:2, 4:6, 10:7
Marin Draganja/Tomislav Draganja (Hrvatska/Hrvatska, WC) - Fabio Fognini/Alessandro Giannessi (Italija/Italija) 3:6, 7:6(6), 10:4
Mihail Elgin/Denis Istomin (Rusija/Uzbekistan) - Dino Marcan/Antonio Šančić(Hrvatska/Hrvatska) 7:5, 4:6, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7719.07.2017. u 14:38
    Pretjerano je koristiti šok i Pairea u istoj rečenici, čovjeku se uglavnom ne da igrati tenis, jučer je također bio takav dan.
    Duje77