Tenis

Kontaveit i Witthoeft u tri seta do četvrtfinala u Gstaadu

Branimir Korać • srijeda, 19.07.2017.
Kontaveit i Witthoeft u tri seta do četvrtfinala u Gstaadu
Foto: EPA

Poznate su prve četvrtfinalistice turnira u Gstaadu. Tri igračice izborile su prolaz u tri seta dok je Sara Sorribes Tormo jedina slavila u dva seta...

Španjolka Sara Sorribes Tormo prva je dohvatila četvrtfinale turnira u Gstaadu. Sorribes Tormo u drugom kolu igrala je protiv Amerikanke Louise Chirico koju je svladala u dva seta sa 6:1, 7:5. Nakon glatkog prvog seta u kojem je izgubila samo jedan gem, u drugom je Sorribes Tormo imala više problema i tek breakom u završnici uspjela je slomiti otpor Amerikanke.

Njemica Tamara Korpatsch nadigrala je Mariju Sakkari koja je nakon osvajanja prvog seta potpuno potonula. Sakkari je imala velikih problema na servisu, Korpatsch je posebno u trećem setu igrala dobro i u cijelom setu iospustila je samo sedam poena.

U četvrtfinalu je i treća nositeljica Anett Kontaveit koja je igrala protiv mlade Ruskinje Anne Kalinskaje i svladala ju je u tri seta. Kalinskaja je iz kvalifikacija ušla u glavni ždrijeb, prošla je jedno kolo, stvorila dosta problema 32. igračici svijeta, ali u završnici trećeg seta izgubila je servis nakon što je imala 40:15 i oprostila se od turnira.

Loš ulazak u meč imala je Carina Witthoeft protiv Slovakinje Rebecce Šramkove, ali je nakon gubitka prvog seta proigrala i kasnije je bila vidljiva razlika u kvaliteti. Njemica je u dobroj formi već neko vrijeme i u Gstaadu je samo nastavila s dobrim nastupima.

WTA Gstaad, drugo kolo:
Sara Sorribes Tormo (Španjolska) - Louisa Chirico (SAD) 6:1, 7:5
Tamara Korpatsch (Njemačka) - Maria Sakkari (Grčka) 5:7, 6:3, 6:0
Anett Kontaveit (Estonija, 3) - Anna Kalinskaja (Rusija) 6:4, 4:6, 6:4
Carina Witthoeft (Njemačka, 6) - Rebecca Šramkova (Slovačka) 2:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!