Tenis

Branitelj naslova oprostio se od turnira, Rubljev izborio dvoboj s Dodigom za finale

Petar Jenjić • petak, 21.07.2017.
Branitelj naslova oprostio se od turnira, Rubljev izborio dvoboj s Dodigom za finale
Foto: EPA

Odigrana su i preostala tri četvrtfinalna dvoboja na ATP turniru u Umagu koji je napustio branitelj naslova Fabio Fognini. Bolji je od Talijana bio Andrej Rubljev koji će za ulazak u finale igrati protiv Ivana Dodiga. U drugom polufinalu igrat će druga dvojica talijanskih tenisača, Alessandro Giannessi i Paolo Lorenzi...

Do najvećeg uspjeha karijere na ATP touru stigao je Alessandro Giannessi. Ljevoruki talijanski tenisač u četvrtfinalu je bio bolji od Brazilca Rogerija Dutre Da Silve.

U prvom setu imao je break prednosti, ali nije uspio izdržati do kraja pa je Da Silva slavio u 13. igri. Nakon jednosmjernog drugog seta koji je otišao na stranu Talijana, Brazilac je imao servis za meč, međutim, nije uspio doći niti do meč lopte. Giannessi je povezao četiri uzastopna gema i došao do pobjede.

Ivan Dodig saznao je protivnika u polufinalu, radi se o mladom ruskom igraču Andreju Rubljevu koji je u tri seta svladao prošlogodišnjeg pobjednika Fabija Fogninija.

Ruski tenisač prvo se našao u setu zaostatka, zatim i u vrlo neugodnoj situaciji u trećem setu kada je Fognini došao do servisa za pobjedu, međutim, Talijan nije uspio iskoristiti ponuđeno, ispustio je servis i sa 7:2 izgubio u tie-breaku.

Talijani će svakako imati jednog predstavnika u samom finalu turnira jer je Paolo Lorenzi u tri seta bio bolji od Jirija Veselog. Češki igrač imao je set i break prednosti, ali nije uspio izdržati. U najgorem mogućem gemu izgubio je servis i Lorenzi je slavio sa 7:5. I u posljednjem setu imao je break prednosti, no Talijan okreće i dolazi do pobjede.

ATP Umag, četvrtfinale:
Alessandro Giannessi - Rogerio Dutra Da Silva 6:7 (3), 6:2, 7:5
Andrej Rubljev - Fabio Fognini (3) 6:7 (5), 6:2, 7:6 (2)
Paolo Lorenzi (4) - Jiri Vesely (8) 1:6, 7:5, 6:3

ATP Umag, polufinale:
Ivan Dodig - Andrej Rubljev
Alessandro Giannessi - Paolo Lorenzi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!