Košarka

Hrvatska ostala bez zlata, Rumunjska iskoristila vrlo slabo drugo poluvrijeme

Petar Jenjić • nedjelja, 23.07.2017.
Hrvatska ostala bez zlata, Rumunjska iskoristila vrlo slabo drugo poluvrijeme
Foto: Davor Sajko

Hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija poražena je u finalu Europskog prvenstva Divizije B koje se igralo u Oradei. Bolji je od izabranika Damira Rajkovića bio domaćin Rumunjska rezultatom 80:67...

Pobjedom protiv Velike Britanije mlada hrvatska reprezentacija do 20 godina osigurala je plasman u Diviziju A, a danas je protiv domaćina Rumunjske imala priliku osvojiti zlatnu medalju i zaključiti nastup na natjecanju bez poraza.

Međutim, domaćin je ipak bio bolji, posebno u drugom poluvremenu, i zasluženo došao do pobjede 80:67. Rumunjska je tako zaključila natjecanje na najbolji mogući način, bez ijednog poraza i sa zlatnom medaljom oko vrata.

Iako je osiguran plasman u viši rang već spomenutom pobjedom protiv Britanaca, ostaje gorak okus da se u finalu moglo puno više napraviti. Vrlo dobro prvo poluvrijeme odigrali su izabranici Damira Rajkovića i na odmor otišli sa sedam poena prednosti (33:26).

Sve dobro iz prvog poluvremena upropastili su u drugom. Uslijedio je potpuni raspad u momčadi, ništa nije funkcioniralo u igri Hrvatske i Rumunjska je došla do preokreta. Treću je dionicu dobila s 15 razlike (26:11) i do kraja samo održavala prednost.

Rumunjsku je do naslova predvodio Emanuel Cate s 20 poena (4/4 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 9/15) i 14 skokova, Thudor Gheorghe je dodao 16 koševa (4/10 za tricu, slobodna bacanja 4/5) i osam asistencija.

Najbolji je u redovima Hrvatske bio Roko Badžim sa 17 poena (4/10 za dva, 2/8 za tricu, slobodna bacanja 3/3), šest skokova i pet asistencija, dok je Mate Kalajžić dodao 16 koševa (5/10 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 3/5).

Europsko prvenstvu U-20, finale:
Rumunjska - Hrvatska 80:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!