Nogomet

Istra 1961 dolazi Riječanima na rođendansko slavlje, Slaven Belupo gostuje u Zaprešiću

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 29.07.2017.
Istra 1961 dolazi Riječanima na rođendansko slavlje, Slaven Belupo gostuje u Zaprešiću
Foto: FaH

Treće kolo HT Prve lige nastavlja se susretima u Zaprešiću i Rijeci. Inter od 19 sati na svom stadionu dočekuje Slaven Belupo, a Rijeka dva sata kasnije počinje svoj dvoboj protiv Istre 1961...

Nakon remija protiv Hajduka i velikog povratka iz zaostatka od dva pogotka, Inter u Zaprešiću dočekuje Slaven Belupo. Samir Toplak tijekom tjedna ostao je bez još jednog igrača, Zaprešić je napustio Silvije Begić koji se zaputio u rusku drugu ligu gdje će nositi dres Orenburga. U pripremi za dvoboj protiv Slavena, Inter je odigrao prijateljski dvoboj protiv Kustošije te izgubio 3:2.

"Ovaj susret dobro nam je poslužio da provjerimo gdje su nam neki igrači, oni stariji u prvom poluvremenu su nešto pokazali i posebno u Tomičiću dobili smo igrača za proširenje kadra, dok se oni mlađi nisu nametnuli. Vidi se da se još ne mogu nositi niti s drugoligašem i predlažem da ipak još malo igraju juniorsku ligu", istaknuo je Toplak nakon susreta.

U tom dvoboju oba pogotka za Inter postigao je Tomičić, Zaprešićani su vodili već nakon 17 minuta 2:0, ali Kustošija je napravila preokret i odnijela pobjedu. U tom susretu Toplak nije računao na one igrače koji su odradili cijeli dvoboj protiv Hajduka.

Slaven Belupo je napokon stigao do prvenstvene pobjede, prošlu sezonu završio je s četiri uzastopna poraza, a i u novu je krenuo porazom na Rujevici. Taj neugodan niz prekinuo je u prošlom kolu kada je ugostio Lokomotivu i slavio s 1:0. Sada ga očekuje dvoboj protiv Intera koji je sezonu otvorio pobjedom i remijem, ali u Koprivnici vjeruju kako mogu nešto izvući iz ovog dvoboja.

"Zaprešićani su dobro otvorili prvenstvo, pobjedom s Cibalijom i neodlučenim rezultatom s Hajdukom što ukazuje da imaju kvalitetnu momčad i po meni su jači nego prošle sezone. No mi smo također spremni za taj okršaj i vjerujem da imamo dobre izglede na povoljan rezultat. Svakako da će to biti jako zahtjevna utakmica u kojoj moramo biti na visokoj razini igre, ako želimo uspjeti", ističe Željko Kopić.

Dobra vijest za Koprivničance je što je produžen ugovor do 2021. godine s Nikolom Katićem, jednim od otkrića prošle sezone, a tijekom tjedna Koprivnicu je napustio Fidan Aliti s kojim je raskinuta suradnja. U dvoboju protiv Intera Koprić još neće moći računati na ozlijeđene Jovičića i Godu.

Rijeka slavi 71. rođendan, a na slavlje joj dolazi Istra 1961. Ovaj dvoboj dolazi Riječanima između dva susreta s Red Bull Salzburgom u trećem pretkolu Lige prvaka i iako su mislima u uzvratu na Rujevici, Matjaž Kek upozorava da se ne smiju preskakati stepenice i da se mora razmišljati isključivo o Puljanima. Za očekivati je i određene promjene u sastavu u odnosu na dvoboj u Salzburgu.

"Utakmica protiv Istre nosi puno tenzija i emocija. Cilj i želja je pobjeda. Istra se konsolidirala i odigrala dvije dobre utakmice. Ipak, kada Rijeka igra misao je samo kako doći do bodova. Veseli nas da je gotova sjeverna tribina i želimo pun stadion", ističe Kek koji od igrača traži nastavak niza pobjeda i učinit će sve da spriječi kiks protiv susjeda iz Pule.

Na Rujevici se ponovno očekuje dobro ispunjen stadion, u Rijeci vlada euforija i ovo će i navijačima biti prilika da "čestitaju" momčadi na dobrom nastupu u Austriji. Dovršena je sjeverna tribina koja donosi još 2140 sjedećih mjesta koja će biti u prodaji za dvoboj protiv Puljana. Ozlijeđenih igrača nema, a ponovno bi minutažu trebao dobiti i Matej Jelić koji je debitirao u Salzburgu, ali treba mu vremena za prilagodbu.

Pred Puljanima je jako teško gostovanje na Rujevici gdje ih očekuje Rijeka pred gotovo potpuno ispunjenim tribinama. Riječani u ovaj susret ulaze kao veliki favoriti, ali u Puli se nadaju kako im mogu pokvariti planove i doći do dobrog rezultata. Dobar bi bio i remi koji bi puno znači pulskoj momčadi u ovom izuzetno teškom početku sezone u kojem su prvo gostovali kod Dinama, zatim dočekali Osijek i sada putuju u Rijeku.

"Rijeka je apsolutni favorit, ali mislim da ako krenemo dobro u utakmicu i držimo dobar raspored da se možemo nadati nekim bodovima. Rijeka ima širinu kadra pa pretpostavljam da će igrati u nešto izmijenjenom sastavu, ali to za njih nije problem. Mogu zarotirati igrače jer imaju kvalitetu u svojim redovima. Oni će imati inicijativu i posjed lopte, a mi ćemo morati trkački jako dobro odraditi", smatra David Puclin.

U Puli još uvijek rade na osvježavanju igračkog kadra, nakon odlaska Gorana Parackog kao zamjena je doveden Ed Kevin Kokorović, a na probi su i Miljan Govedarica koji je nastupao za sarajevski Olimpik i Josip Balić koji je nastupao u slovenskom Zavrču pa Radomlju. Puljani u Rijeci nisu ostali neporaženi još od 2013. godine kada su remizirali 3:3, a hattrick za domaćina tada je postigao Andrej Kramarić.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!