Hrvatski Telekom Prva liga, 4. kolo, 06.08.2017, 19:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Mario Zebec, Tomislav Petrović, Miro Grgić
Dinamo
Dinamo
Ante Ćorić 8'
Daniel Olmo 78'
El Arbi Hillel Soudani 80'
3:1(1:0) Hajduk
Zoran Nižić 64'
Hajduk

VIDEO: Dinamo zahvaljujući dvama pogocima u dvije minute slavio u derbiju

Marjan Kreševac • nedjelja, 06.08.2017.
VIDEO: Dinamo zahvaljujući dvama pogocima u dvije minute slavio u derbiju
Foto: FaH

Nakon uspješno riješenih europskih ispita naša dva najtrofejnija kluba okrenula su se obvezama u domaćem prvenstvu. Na Maksimiru odigran je derbi svih derbija hrvatskog nogometa u kojem se nije umiralo od ljepote i u kojem su Modri na kraju s dva pogotka unutar dvije minute stigli do pobjede 3:1..

Trener Modrih Mario Cvitanović poslao je na teren najjači mogući sastav dok je njegov kolega Joan Carrillo odlučio na klupi ostaviti Marka Futasca. Nakon početka susreta u kojem je od nadmudrivanja na terenu puno zanimljivije bilo ono na tribinama između Bad Blue Boysa i Torcide, domaći su iz prve relativno suvisle akcije došli do vodstva. Jedna lopta na 20 metara izgledala je izgubljenom, no nekako je došla do Hodžića koji odigrava u šesnaesterac za Ćorića, a ovaj kraj nemoćnog Stipice zabija za rano vodstvo.

I nakon pogotka Dinamo je zadržao inicijativu na terenu, većina opasnih situacija dolazila je nakon prodora po bokovima, posebno s lijeve Dinamove strane gdje su odlično surađivali Fernandes i Lecjaks, suradnja je bila dobra u ofenzivnom dijelu, ali u obrani to je izgledalo pomalo kaotično, posebno od strane Lecjaksa.

Čileanac je bio daleko najraspoloženiji igrač na terenu, probijao je stranu, pucao, proigravao i ne možemo se oteti dojmu da današnji Dinamo uvelike ovisi o njegovom raspoloženju i voljnom momentu. Zanimljivo je da Cvitanović toliko toga bazira na igraču koji je odbio produžiti ugovor i čija je budućnost u klubu neizvjesna. S druge strane igrač koji bi trebao imati u rukama dirigentsku palicu, nakon postignutog pogotka u potpunosti je nestao s terena. Rijetki su bili trenuci kada je Ćorić imao loptu u nogama, a kada se to i dogodilo vrlo brzo ju je gubio kroz krivo dodavanje ili pokušaj driblinga.

Do kraja prvog poluvremena vrijedi istaknuti tek pokušaj glavom Fernandesa iz 38. minute susreta koji je odsjeo u rukama Stipice. Iako će nakon susreta treneri vjerojatno biti zadovoljni igrom svojih pulena, činjenica je da osim pogotka nismo vidjeli neku veliku igru i s pravom se postavlja pitanje misle li oba današnja takmaca s ovakvom razinom preskočiti Everton i Skenderbeu?

Na početku drugog dijela Carrillo je odlučio uvesti Futacsa što mu se skoro isplatilo u prvoj akciji, Ohandza je prošao po lijevoj strani, ubacio oštru loptu na peterac gdje Futacs više refleksno koljenom trese vratnicu. S obzirom na otvaranje ponadali smo se da napokon možemo vidjeti nogomet, ali sve što smo dobili bilo je ponovno bezidejno loptanje. Za prvi pokušaj vrijedan spomena u drugom poluvremenu čekali smo do 60. minute kada je Fernandes ponovno pokušao glavom nakon ubačaja Stojanovića uz isti epilog, lopta u rukama Stipice.

I onda u 64. minuti još jedna "maestralna" izvedba Dinamove obrane. Gosti su izveli ubačaj iz kuta, Nižić je ostao sam kao duh na drugoj vratnici i bez problema glavom zabio za izjednačenje dok su Dinamovi stoperi pokrivali sami sebe, tragikomično. Veselje gostiju narušeno je u 69. minuti kada je Futacs napustio igru zbog teške ozljede.

A onda smo na veliko iznenađenje svih bili svjedoci dvama pogocima unutar dvije minute koje su na kraju ostavile dojam da je Dinamo deklasirao svojeg protivnika. Prvo je u 78. minuti Olmo zabio za vodstvo, a samo dvije minute kasnije Soudani je zabio za konačnih 3:1. Tražili su gosti prekršaj nad vratarom, kontakt je postojao, ali za njega je više kriv Stipica nego Dinamovi igrači. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata. Bodovi i pobjeda se pišu, a igra se zaboravlja.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!