Tenis

VIDEO: Nadal ostavljen na čekanju za broj jedan, Šapovalov iznenadio prvog nositelja

Petar Jenjić • petak, 11.08.2017.
VIDEO: Nadal ostavljen na čekanju za broj jedan, Šapovalov iznenadio prvog nositelja
Foto: EPA

Odigrana su i preostala četiri meča osmine finala Mastersa u Montrealu gdje je najveće iznenađenje priredio Denis Šapovalov koji je svladao Rafaela Nadala i ostavio ga bez broja jedan na kraju ovog tjedna. Domaći tenisač je najveću pobjedu karijere ostvario u tie-breaku trećeg seta...

Rafael Nadal morat će još pričekati na povratak na vrh ATP ljestvice jer je Denis Šapovalov priredio iznenađenje i pobijedio prvog nositelja u tie-braku trećeg seta. Kanadski tenisač tako je postao najmlađi igrač koji je pobijedio TOP 2 igrača još otkad je Nadal svladao Rogera Federera u trećem kolu Miamija 2004. godine.

Dvoboj dvaju ljevaka otišao je u treći set nakon što je prvi dobio Nadal, a drugi Šapovalov. Prvi nositelj imao je šest break lopti i vodstvo 3:0 u tie-breaku, no nije uspio zaključiti meč u svoju korist. Do kraja je dobio tek jedan poen i morao je priznati poraz.

"Vjerojatno moj najteži poraz godine jer sam izgubio od igrača koji je lošije plasiran. U isto vrijeme sam izgubio priliku da se vratim na prvo mjesto. Nakon svega, ovo je moja velika greška", rekao je Nadal nakon meča.

Šapovalov će u četvrtfinalu igrati protiv Adriana Mannarina koji je u dva seta, za sat i pol provedenih na terenu, svladao Korejca Hyeona Chunga 6:3, 6:3.

Ove je sezone Nick Kyrgios već dva puta pobijedio Alexandra Zvereva na Masters turnirima, u Miamiju i Indian Wellsu. Međutim, u četvrtak je bolji bio njemački tenisač koji je tako došao do sedme uzastopne pobjede. Podsjetimo, prošli tjedan osvojio je turnir u Washingtonu. Jedan break u prvom i dva breaka u drugom setu bila su i više nego dovoljna Zverevu za izboriti četvrtfinale.

"Sretan sam što sam prošao dalje. Očito je kako nije lako igrati protiv njega jer ima odličan servis", kazao je Zverev.

U dvoboju dvojice dobrih servera Kevin Anderson je bez većih problema nadigrao Sama Querreyja u meču u kojem nije dopustio nijednu break loptu. U prvom setu jednom je oduzeo servis, a u drugom čak tri puta što je bilo i više nego dovoljno za pobjedu.

ATP Montreal, osmina finala:
Denis Šapovalov - Rafael Nadal (1) 4:6, 6:3, 7:6 (4)
Adrian Mannarino - Hyeon Chung 6:3, 6:3
Alexander Zverev (4) - Nick Kyrgios (16) 6:4, 6:3
Kevin Anderson - Sam Querrey 6:4, 6:1

Parovi četvrtfinala:
Denis Šapovalov - Adrian Mannarino
Robin Haase - Diego Schwartzman
Roberto Bautista-Agut (12) - Roger Federer (2)
Alexander Zverev (4) - Kevin Anderson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!