Košarka

U velikoj razmjeni Kyrie Irving otišao u Celticse, Ante Žižić preselio kod LeBrona Jamesa

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2017.
U velikoj razmjeni Kyrie Irving otišao u Celticse, Ante Žižić preselio kod LeBrona Jamesa
Foto: EPA

Iz više izvora koji prate NBA ligu potvrđen je veliki trade po kojem će Kyrie Irving otići u Boston Celticse u zamjenu za Isaiaha Thomasa, Jaea Crowdera, Antu Žižića i Brooklynov pick prve runde sljedećeg drafta...

U noći s utorka na srijedu dogodio se veliki trade. Kyrie Irving već je neko vrijeme pokazivao nezadovoljstvo i želju za napuštanjem Clevelanda. Još se prije mjesec dana sastao s vodstvom kluba i istaknuo kako želi igrati negdje gdje će biti u prvom planu.

Dosadašnjem razigravaču Cavaliersa želja se ostvarila. Razmijenjen je u Boston Celtice koji su u Cleveland poslali Brooklynov nezaštićeni izbor prve runde sljedećeg drafta, Jaea Crowdera, Isaiaha Thomasa i centra Antu Žižića. Tako će hrvatski košarkaš imati priliku, u svojoj prvoj sezoni, boriti se za naslov prvaka s LeBronom Jamesom.

Igranje s najboljim igračem današnjice nosi i određene minuse. Mjesta za skupljanje iskustva neće biti previše, Cavaliersi jure po što bolji omjer i titulu, što će vrlo vjerojatno značiti utakmice u G-ligi za Canton Charge.

Iz ove razmjene zadovoljniji mogu izaći Cavaliersi. Dobili su dobrog razigravača u zamjenu za Irvinga, dvojicu visokih igrača koji će se nadopunjavati s Tristanom Thompsonom i pick s idućeg drafta koji bi se vrlo lako u budućnosti mogao pretvoriti u odličnog igrača.

Irving s druge strane više neće biti u sjenu Jamesa, ali opet teško može očekivati nešto više od finala konferencije. Iako će biti u momčadi s igračima poput Gordana Haywarda i Ala Horforda, ranije je već dokazao kako nije igrač koji može nositi cijelu ekipu.

Zanimljivo, Irving je bio prvi izbor drafta 2011. godine, dok je posljednjim, 60. pickom izabran upravo Thomas od strane Sacramento Kingsa. Celticsi i Cavaliersi će otvoriti novu NBA sezonu međusobnim dvobojem u Clevelandu 17. listopada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zokyray23.08.2017. u 13:51
    Moze se slobodno reci da su Celtics izigrali Zizica uzeli ga na draftu ostavili ga u Europi znaci cekali ga godinu i onda bez ijedne odigrane utakmice sluzbene razmijenili ga . Ovde Ante cini mi se nije nista dobio jer Cleveland ce juriti po naslov i pored Jamesa ne vjerujem da ce dobiti puno... [više na forumu]
    Zokyray
  • vjesu23.08.2017. u 09:45
    U posljetku Zizic ništa od ovog ljeta nije imao, igrajući u ljetnoj ligi za klub koji ga sad šalje u Cleveland. Mogao je odigrati jedno pravo natjecanje sa repkom koje bi mu bilo od puno veće koristi. BTW, po meni je ovo jako los trade za Boston a Clevelandu se samo može čestitati na ovom poslu.
    vjesu