Nogomet

Slaven Belupo za nastavak domaćeg niza, u Zaprešiću dvoboj oslabljenih Intera i Rijeke

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 26.08.2017.
Slaven Belupo za nastavak domaćeg niza, u Zaprešiću dvoboj oslabljenih Intera i Rijeke
Foto: FaH

Sedmo kolo HT Prve lige bit će otvoreno danas u Koprivnici gdje Slaven Belupo dočekuje Rudeš. U drugom subotnjem dvoboju Inter igra protiv Rijeke...

Nakon gostovanja u Maksimiru kod Dinama, Slaven Belupo dočekuje na svom travnjaku Rudeš. Momčad Željka Kopića dobro je otvorila sezonu, na svom travnjaku upisala je obje pobjede te je odnijela sva tri boda s gostovanja kod Intera. U Koprivnici će traćiti nastavak pozitivnog niza i protiv novog lica u Prvoj HNL.

"Odmah nakon gostujuće utakmice s Dinamom pripremali smo se za Rudeš, analizirali njegove dosadašnje nastupe i mogu reći da će to za nas biti zahtjevna utakmica u kojoj ne bježimo od uloge favorita. Naravno da očekujemo sva tri boda s kojima bih se približili momčadima u samom vrhu", istaknuo je Željko Kopić.

Trener Farmaceuta dodaje kako očekuje bolju igru prema naprijed nego što je to bio slučaj u dosadašnjim susretima. Ovdje i dalje ne može računati na ozlijeđene Jovičića i Godu dok je pod upitnikom nastup Bouadle. Nakon odrađene suspenzije u momčad se vraća Međimorec.

Rudeš je dobro krenuo u sezonu, iako nije uspio upisati još niti jednu pobjedu za dva remija, pa čak i nastup u porazu od Rijeke, dobio je pohvale, ali nakon toga uslijedio je pad. Povezana su tri poraza, u Kupu je uz dosta muke svladan Dragovoljac iz Poličnika, a sada je pred Zagrepčanima novi zahtjevan susret.

"U Koprivnici i puno jače momčadi od nas imaju problema, domaćin je, jasno, favorit, ali učinit ćemo sve da mu otežamo posao. Obećajem da ćemo zaigrati hrabro, ali i pametno jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata u Koprivnici. Nitko sretniji od mene da to ostvarimo, ali moramo puno manje griješiti nego u zadnjim susretima", ističe Tomislav Havojić.

Trener Inaki Alonso nema problema s izostancima pa će moći računati čak i na Tonija Borevkovića i Vilibalda Vucu koji su isključeni protiv Hajduka u prošlom kolu. Obojica su utakmicu suspenzije odradili u Kupu protiv Dragovoljca.

Samir Toplak ima velikih problema kako složiti momčad uoči dvoboja s Rijekom. Naime brojni izostanci stvaraju mu problem, a tijekom tjedna ostao je i bez Jakova Filipovića svog najboljeg obrambenog igrača koji je napustio Inter i preselio u belgijski Lokeren.

"Ova utakmica nam dolazi u najgore moguće vrijeme, ostali smo na samo dva stopera od koji Nekić nije napunio ni 17 godina. Moramo biti vrlo kompaktni u obrani i izdržati što duže, a prema naprijed će se već ukazati neka prilika. Šteta što nismo kompletni, iako bi i tada Rijeka bila favorit, ali nakon utorka imali bi više šanse", ističe Toplak.

Trener Zaprešićana još ne može računati na Petra Mamića i Matu Grgića, Zulim, Ivan Blažević, Prenga i Postonjski su ozlijeđeni, a Mazalović ima kartone. Prilično nezgodna situacija za domaćina.

Riječani nisu uspjeli protiv Olympiakosa, ali već su okrenuti novim izazovima, slijedi prvenstveni dvoboj protiv Intera, a vrlo brzo će i nove europske obaveze u Europskoj ligi. Međutim Inter je sada u fokusu, Matjaž Kek i igrači ne žele se uvući u zamku preskakanja stepenica.

"Jasno da je bilo u utorak fizički i psihički naporno. Radimo na tome regeneriramo glave i tijelo, u Zaprešiću će biti četvrta utakmica u deset dana. Čeka nas izuzetno neugodan protivnik, ali lani smo u našem pohodu prošli i taj Zaprešić. Čeka nas motivirani protivnik, Rijeka je sada svima izazov."

U Zaprešiću Kek definitivno ne može računati na Simona Slugu i Matica Črnica pa će tako na gol stati Prskalo dok će ulogu drugog vratara preuzeti Nwolokor. Bradarić i Mišić su pod upitnikom dok u idealnom stanju nisu niti Gorgon i Martić.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!