Tenis

Donna Vekić glatko preko Beatriz Haddad do drugog kola US Opena

Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.08.2017.
Donna Vekić glatko preko Beatriz Haddad do drugog kola US Opena
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić uspješno je započela nastup na posljednjem Grand Slamu sezone. Osječanka je u prvom kolu, u dva seta, svladala brazilsku tenisačicu Beatriz Haddad Maiju za nešto više od sat vremena provedenih na terenu...

Iza Donne Vekić jako su dobri tjedni na američkoj turneji, Osječanka je odigrala nekoliko zapaženih mečeva i s dosta samopouzdanja stigla u New York na posljednji Grand Slam sezone.

Prvo kolo donijelo joj je dvoboj s Brazilkom Beatriz Haddad Maijom koja je porazila hrvatsku igračicu u posljednjem kolu kvalifikacija WTA turnira u Pragu početkom svibnja. Ipak, danas nije bila dostojna protivnica, Vekić je slavila u dva seta sa 6:2, 6:1. Tako će po prvi puta nakon 2013. godine igrati u drugom kolu US Opena.

U prvom servis gemu hrvatska tenisačica se morala dobro pomučiti, spasila je tri break lopte protivnice. Pri rezultatu 2:2 Vekić je iskoristila ukupno petu break loptu i oduzela servis svojoj protivnici. Do kraja seta još je jednom bila bolja na protivničkom servisu i glatko došla do vodstva.

Slično se razvijao potpuno jednosmjeran drugi set jer je Vekić nastavila s vrlo dobrom igrom, koristeći ponuđeno. Tri puta je oduzela servis protivnici za rutinsku pobjedu i prolazak dalje.

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja Shuai Peng - Amandine Hesse.

US Open, 1. kolo:
Donna Vekić - Beatriz Haddad Maia 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu29.08.2017. u 08:34
    Bravo Donna...zdrijeb nije tako los i uz dobru igru mozda i dode u drugi tjedan iako je Peng jako opasna igracica. Sretno!
    vjesu