Tenis

Razočaravajuć poraz Ane Konjuh na startu US Opena koji će osjetiti na renkingu

Sportnet • utorak, 29.08.2017.
Razočaravajuć poraz Ane Konjuh na startu US Opena koji će osjetiti na renkingu
Foto: FaH

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica, Ana Konjuh, nije se proslavila nastupom na ovogodišnjem US Openu. U prvom kolu poražena je od Australke Ashleigh Barty s 4:6, 6:0 i 6:1...

AUTOR: Slavko Boldin

Ana Konjuh i dalje ne uspijeva zadržati visoku razinu igre u kontinuitetu. Nakon ranih ispadanja s turnira u Torontu i Cincinnatiju, negativan trend nastavio se i u New Yorku.

Sam početak nije nagovještavao takav ishod, Dubrovkinja je brzo povela s 4:0, Barty se vratila na 4:3, no prvi set ipak odlazi na stranu Hrvatice.

U nastavku je Konjuh potpuno ispala iz ritma, napravila je velik broj neprisiljenih pogrešaka, dok je Australka postepeno dizala kvalitetu svojih udaraca. Na kraju je Konjuh ostala na samo jednom osvojenom gemu u posljednja dva seta, iako valja naglasiti kako je najbolja hrvatska tenisačica muku mučila s ozljedom desne ruke.

Ovakav rasplet donijet će Ani značajan pad na WTA ljestvici. S obzirom na to da je prošle godine Konjuh bila u četvrtfinalu, mogla bi pasti za petnaestak mjesta na listi (trenutno je 23. tenisačica svijeta).

US Open, prvo kolo:
Ana Konjuh (HRV/21) - Ashleigh Barty (AUS) 4:6, 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo29.08.2017. u 12:54
    Nije nju Prpic bez veze ostavio sa rijecima: "ja sa njom ne mogu dalje da radim". Nego radije trenira turkinje koje su oko broj 200 na svitu. jedino je tip neobicno za balkan ostao gentleman i nije rekao sto mu je kokretno smetalo. slipa kokos vidi na njenom instagramu i sve vecem drobu da je ljena.
    Josippo
  • Obrisan korisnik29.08.2017. u 12:52
    Najveci problem kod nje je kaj žuri previše, nema strpljenja u njezinoj igri niti neke posebne strategije udri što jače pa kaj bude i fali joj samopouzdanja, a ima velike mogucnosti možda da promjeni trenera nebi bilo loše,inače je cura sasvim ok..
    Obrisan korisnik
  • vjesu29.08.2017. u 08:31
    Njen forhend je trenutacno prelos da bi bila uspjesnija. Svaka igracica forsira igru na njen forhend. Koliko je samo gresaka sa tim udarcem uradila je neshvatljivo.
    vjesu
  • Josippo29.08.2017. u 07:48
    Dok se ona poslije Wimbledona tri sedmice po brodovima vucala druge su trenirale. Ne kapiram taj koncept od odmora prije odmora jer za dva mjeseca sezona završava.
    Josippo