Tenis

Ždrijeb iz noćne more: Maria Šarapova zaustavila drugu nositeljicu već u prvom kolu

Branimir Korać • utorak, 29.08.2017.
Ždrijeb iz noćne more: Maria Šarapova zaustavila drugu nositeljicu već u prvom kolu
Foto: EPA

U najzvučnijem dvoboju prvog kola US Opena u obje konkurencije, Maria Šarapova eliminirala je jednu od glavnih favoritkinja za osvajanje titule Simonu Halep...

Caroline Wozniacki uspješno je preskočila prvu prepreku, za 80 minuta bila je bolja od Rumunjke Mihaele Buzarnescu koja je u glavni ždrijeb ušla kroz kvalifikacije. Nakon rutinskog prvog seta, Wozniacki je imala problema u drugom koji je dobila sa 7:5 nakon što se rano vratila iz breaka zaostatka. Buzarnescu je pala u završnici i Dankinja je upisala očekivanu pobjedu.

Lagan posao imala je Shuai Peng koja je igrala protiv Amandine Hesse iz Francuske. Hesse je dobila pozivnicu organizatora zbog kvote pozivnica između američkog i francuskog saveza, no nije imala šanse protiv Kineskinje, uhvatila je samo pet gemova. Peng je odlično koristila break prilike, imala ih je pet, a iskoristila četiri.

Embed from Getty Images

Ždrijeb iz noćne more imala je Simona Halep. Prva protivnica bila joj je Maria Šarapova, teže nije moglo na startu za drugu nositeljicu. Vrlo brzo pokazalo se zašto je to tako i Halep je odmah ispala iz turnira.

Šarapova je odigrala svoj najbolji meč nakon povratka tenisu poslije suspenzije i iako fizički nije u najboljem stanju, izdržala je protiv Rumunjke koja je razočarala. Posljednja dva meča za Halep neće ostati u dobrom sjećanju, pregažena je u finalu Cincinnatija protiv Garbine Muguruze, a na US Openu odmah je izgubila od Šarapove.

Embed from Getty Images

Ruskinja je tijekom meča pet puta oduzela servis Halep, imala je čak 22 break prilike te unatoč čak 64 neprisiljene pogreške (60 winnera) prošla je dalje. U odlučujućem trećem setu odmah je napravila break te do kraja seta nije dopustila Halep povratak.

U slovačkom dvoboju očekivanu pobjedu izborila je Dominika Cibulkova protiv Jane Čepelove. Čepelova se dobro borila, uzela je i prvi set, ali Cibulkova je nakon sporijeg ulaska u meč podigla igru i napravila je preokret te očekivano izborila prolaz dalje.

Embed from Getty Images

US Open, prvo kolo:
Ekaterina Makarova (Rusija) - Mona Barthel (Njemačka) 6:2, 6:1
Timea Babos (Mađarska) - Viktorija Golubić (Švicarska) 7:5, 5:7, 7:5
Oceane Dodin (Francuska) - Pauline Parmentier (Francuska) 3:6, 6:0, 7:6(6)
Caroline Wozniacki (Danska, 5) - Mihaela Buzarnescu (Rumunjska, Q) 6:1, 7:5
Shuai Peng (Kina, 22) - Amandine Hesse (Francuska, WC) 6:4, 6:1
Carla Suarez Navarro (Španjolska) - Ipek Soylu (Turska, Q) 6:4, 6:2
Maria Šarapova (Rusija, WC) - Simona Halep (Rumunjska, 2) 6:4, 4:6, 6:3
Dominika Cibulkova (Slovačka, 11) - Jana Čepelova (Slovačka) 6:7(5), 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!