Tenis

Lučić-Baroni u dramatičnom meču propustila previše prilika, ali ipak izvukla pobjedu

Branimir Korać • utorak, 29.08.2017.
Lučić-Baroni u dramatičnom meču propustila previše prilika, ali ipak izvukla pobjedu
Foto: EPA

Više od dva i pol sata trajala je borba Mirjane Lučić-Baroni i Monice Puig. Sve je moglo biti gotovo puno brže, međutim Mirjana je ispustila veliku i prednost i na kraju je čupala pobjedu 6:4, 6:7, 7:6...

Barem sat i pol predugo Mirjana Lučić-Baroni ostala je na terenu. Sve je trebalo biti gotovo puno prije, imala je ogromnu prednost i umjesto mirnog završetka meča, dopustila je Portorikanki potpuni povratak.

Kod 6:4, 5:1 za Lučić-Baroni došlo je do potpunog pada koncentracije kod hrvatske tenisačice, Puig je napravila preokret i izvukla drugi set da bi u trećem setu čak imala i break prednosti, no u 13. igri bolja je ipak bila Lučić-Baroni.

Puig Mirjani baš i ne odgovara, u dosadašnjim dvobojima Portorikanka je bila bolja, ali ovdje je Lučić-Baroni napokon došla do pobjede. Bilo je teže nego što je trebalo biti, ali na kraju se pamti pobjeda i prolaz u drugo kolo.

Mirjana je odlično krenula u meč, prvi set uzela je sa 6:4 zahvaljujući breaku u devetom gemu kada je došla do 0:40 i odmah oduzela servis protivnici te je nastavila s dobrom igrom i u drugom setu.

Tu je Lučić-Baroni vrlo brzo pobjegla na 5:1 te se činilo da bi meč mogao biti brzo gotov. Međutim uz dvije spašene meč lopte Portorikanka je uspjela nanizati čak pet gemova i vratiti se u igru, izboriti tie-break gdje je povela s 5:0 i vrlo brzo izborila treći set.

Lučić-Baroni našla se na velikom iskušenju, odmah je izgubila i svoj servis te je s psihološke strane Puig bila u ogromnoj prednosti. Međutim nije to znala iskoristiti, Lučić-Baroni odmah je uzvratila, napravila preokret i ponovno došla do dobitne pozicije.

Niti ovaj put nije iskoristila prednost, u završnici seta neposredno prije tie-breaka imala je i tri vezane meč lopte, Puig je i to izvukla, ali u 13. igri Lučić-Baroni je napokon dovršila posao i prošla dalje.

Vrlo težak meč je iza Lučić-Baroni koju u drugom kolu čeka još jedna zahtjevna protivnica koja poput Puig ne briljira ove sezone, ali ima pozitivan omjer s hrvatskom igračicom. Mirjana će igrati protiv Carle Suarez Navarro koja ju je svladala u sva tri dosadašnja dvoboja.

US Open, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, 27) - Monica Puig (Portoriko) 6:4, 6:7(4), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!