Tenis

Krunić šokirala Kontu, Muguruza, Garcia i Goerges odjurile u drugo kolo

Branimir Korać • utorak, 29.08.2017.
Krunić šokirala Kontu, Muguruza, Garcia i Goerges odjurile u drugo kolo
Foto: EPA

Najveće iznenađenje u prvom dijelu programa kod tenisačica na US Openu priredila je Aleksandra Krunić koja je eliminirala Johannu Kontu...

Amerikanka s pozivnicom Sofia Kenin iznenadila je sunarodnjakinju Lauren Davis pobjedom u dva tijesna seta. Davis ove godine igra izrazito loše na Grand Slam turnirima i na sva četiri upisala je poraz odmah na startu i to protiv nepostavljenih igračica. Kenin nikada ranije nije uspjela doći do pobjede u glavnom turniru i napokon je i to dočekala.

S identičnih 7:5, 7:5 Arina Rodionova svladala je Richel Hogenkamp. Rodionova se više koncentrirala na igru u parovima i u singlu baš i ne briljira, ali nakon dobrog nastupa u Wimbledonu, upisala je dobar nastup i u New Yorku gdje je samo nastavila agoniju Nizozemke koja je definitivno u krizi.

Embed from Getty Images

Pobjedu 7:5, 7:5 upisala je i Petra Kvitova što će joj definitivno dobro doći za samopouzdanje uoči nastavka turnira. Čehinja je američku turneju odradila dosta skromno i nije u najboljem stanju došla u New York, međutim ždrijeb ju je pomazio i donio joj Jelenu Janković koja je u katastrofalnoj formi. Borila se Janković, imala priliku uzeti i drugi set, ali nije uspjela i Kvitova je slavila.

Vrlo uvjerljiv start imala je Caroline Garcia koja je ispustila samo jedan gem protiv Tereze Martincove. Čehinja u cijelom meču nije imala nijednu break loptu, a Garcia je bila u daleko boljem izdanju nego u Gstaadu gdje je od iste igračice izgubila sa 7:5, 7:6.

Embed from Getty Images

Nakon odličnog nastupa u Wimbledonu, Magdalena Rybarikova na isti način nastavlja i u New Yorku. Odmah je svladala Talijanku Camilu Giorgi koja ima problema s ozljedom desne ruke i to se osjetilo u ovom meču. Slovakinja je ipak odigrala bolje i uzvratila Giorgi za poraz u Cincinnatiju.

Razočarala je Ruskinja Natalia Vihljanceva koja je poražena od američke kvalifikantice Sachije Vickery. Vickery je izgubila prvi set, ali nije pokleknula i preokretom je stigla do pobjede. U trećem setu Ruskinja je potpuno pala i Vickery je tu imala (pre)lagan posao.

Embed from Getty Images

Jednosmjeran meč odigrale su Garbine Muguruza i Varvara Lepchenko. Muguruza je na kraju slavila sa 6:0, 6:3, protutnjala je prvim setom da bi se u drugom Lepchenko držala do 3:3, ali nakon novog breaka otišla je u poraz. Muguruza već duže vrijeme igra sjajan tenis i nije bez razloga među najužim favoritima za osvajanje US Opena.

Kiki Bertens nije obožavateljica ove podloge što je iskoristila Maria Sakkari te ju neočekivano svladala. Grkinja je u Wimbledonu dogurala do trećeg kola, dobro je krenula i u New Yorku iako forma nije sugerirala da bi mogla ostvariti pozitivan rezultat.

Ukrajinska kvalifikantica Katerina Kozlova iznenadila je Rumunjku Irinu Cameliju Begu. Begu je tako upisala četvrti poraz u posljednjih pet mečeva, jedinu pobjedu ostvarila je protiv Viktorije Golubić u New Havenu.

Za iznenađenje se pobrinula Aleksandra Krunić koja je naizgled imala težak ždrijeb i Johannu Kontu, ali bez obzira na to uspjela je izboriti pobjedu u tri seta. Konta je uzela prvi set i poslije toga dosta griješila, ali za to je u velikoj mjeri zaslužna Krunić koja je odigrala sjajan meč.

Embed from Getty Images

Samo sat vremena za pobjedu trebala je Julia Goerges koja je igrala protiv sunarodnjakinje Annike Beck. Goerges je ispustila samo jedan gem i to prvi na servisu Beck nakon čega je nanizala čak 11 gemova i otišla do pobjede čime je Beck nastavila očajan niz.

Ajla Tomljanović, koja nastupa pod australskom zastavom, u dva seta eliminirala je Johannu Larsson. Tomljanović ima dosta problema s ozljedama i pokušava se vratiti na stare pozicije u čemu će joj pomoći pobjeda protiv Larsson.

Očekivanu pobjedu upisala je povratnica na teniske terene Sloane Stephens. Amerikanka je u dva seta svladala Robertu Vinci koja je ipak u zalasku karijere. U prvom setu još se vodila ravnopravna bitka, ali nakon toga Stephens je odjurila do pobjede.

Embed from Getty Images

Dosta se mučila Venus Williams koja je trebala tri seta za pobjedu protiv Slovakinje Viktorije Kuzmove. Kuzmova je uzela drugi set sa 6:3, izdominirala tim dijelom meča, ali u trećem nije imala mirnoće i snage te je ipak na kraju Williams spriječila iznenađenje.

Na papiru zanimljiv meč od kojeg se dosta očekivalo odigrali su Anastasija Sevastova i Carina Witthoeft. Na kraju ipak nije bilo toliko uzbudljivo, prvi set donio je ravnopravnu igru, ali u drugom je Witthoeft uhvatila samo jedan gem i oprostila se od turnira.

Embed from Getty Images

US Open, prvo kolo:
Krystina Pliškova (Češka) - Misa Eguchi (Japan) 6:2, 6:2
Sofia Kenin (SAD, WC) - Lauren Davis (SAD, 32) 7:5, 7:5
Arina Rodionova (Australija, WC) - Richel Hogenkamp (Nizozemska) 7:5, 7:5
Petra Kvitova (Češka, 13) - Jelena Janković (Srbija) 7:5, 7:5
Caroline Garcia (Francuska, 18) - Tereza Martincova (Češka, Q) 6:0, 6:1
Magdalena Rybarikova (Slovačka, 31) - Camila Giorgi (Italija) 6:3, 6:4
Sachia Vickery (SAD, Q) - Natalia Vihljanceva (Rusija) 4:6, 6:4, 6:1
Alize Cornet (Francuska) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:4, 6:4
Ekaterina Aleksandrova (Rusija) - Anna Zaja (Njemačka, Q) 6:2, 6:3
Garbine Muguruza (Španjolska, 3) - Varvara Lepchenko (SAD) 6:0, 6:3
Maria Sakkari (Grčka) - Kiki Bertens (Nizozemska, 24) 6:3, 6:4
Ying-Ying Duan (Kina) - Claire Liu (SAD, Q) 7:6(8), 7:6(3)
Katerina Kozlova (Ukrajina, Q) - Irina Camelia Begu (Rumunjska) 6:2, 7:6(7)
Aleksandra Krunić (Srbija) - Johanna Konta (Velika Britanija, 7) 4:6, 6:3, 6:4
Julia Goerges (Njemačka, 30) - Annika Beck (Njemačka) 6:1, 6:0
Saisai Zheng (Kina) - Alison van Uytvanck (Belgija) 6:4, 3:6, 6:1
Ajla Tomljanović (Australija) - Johanna Larsson (Švedska) 7:5, 6:4
Sloane Stephens (SAD) - Roberta Vinci (Italija) 7:5, 6:1
Venus Williams (SAD, 9) - Viktoria Kuzmova (Slovačka, Q) 6:3, 3:6, 6:2
Anastasija Sevastova (Latvija, 16) - Carina Witthoeft (Njemačka) 7:5, 6:1
Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) - Julia Boserup (SAD) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!