Košarka

Pobjedi se ne treba gledati u zube: Hrvatska očekivano svladala Rumunjsku

Petar Jenjić • subota, 02.09.2017.
Pobjedi se ne treba gledati u zube: Hrvatska očekivano svladala Rumunjsku
Foto: EPA

Slab ulazak u dvoboj nije previše poremetio hrvatsku reprezentaciju koja je gotovo bez većih problema svladala Rumunjsku, najlošiju momčad skupine. Petrovićevi izabranici slavili su rezultatom 74:58 i uz Španjolsku ostali na vrhu skupine C...

Hrvatska - Rumunjska 74:58 (20:12, 22:17, 15:13, 17:16)

HRVATSKA: Krušlin 6, Popović 9, Simon 4, Šarić 11, Ukić 7, Žorić 10, Planinić 1, Bender 3, Buva, Ramljak 2, Tomas, Bogdanović 21

RUMUNJSKA: Mandache 9, Petrisor, Paliciuc 7, Moldoveanu 14, Nicolescu 4, Calota-Popa 4, Olah 8, Nicoara, Cate, Torok 3, Baciu 6, Kuti 3

Još jedna utakmica je iza hrvatske reprezentacije završila pobjedom, ovoga puta protiv objektivno najslabije reprezentacija skupine, domaćina Rumunjske. Hrvatska je bez prevelikih problema slavila 74:58 i sada je očekuje najvažniji dvoboj u skupini, utakmica s Crnom Gorom.

Bio je ovo susret iz kojeg je jako teško donijeti neke zaključke o Hrvatskoj, ali jedno je sigurno. Trebat će i morat će puno bolje ako se želi ostvariti zapaženiji rezultat.

Kada uzmemo u obzir prethodna natjecanja, nimalo iznenađujuće je Hrvatska krenula podcjenjivački u susret i to im se odbilo od glavu. Vlad Moldoveanu ubacio je dvije trice, a Rumunjska ubrzo povela s 10:0. Prvi poen iz igre ubacili su tek na isteku pete minute. O ozbiljnom pristupu dovoljno govori i jedan prekršaj u sedam minuta igre.

Nakon minute odmora uslijedila je bolja igra Hrvatske i u posljednjih pet minuta napravljena je serija 20:2 za lijepih osam poena prednosti na kraju četvrtine.

Kako su minute odmicale tako se i hrvatska prednost ustabilila na dvoznamenkastim brojkama. Ubrzanju hrvatske igre pridonio je i prvi ulazak Ivana Ramljaka koji je unio puno energije.

Sličan napadački ulazak Hrvatska je imala i na početku drugog poluvremena, ali je solidnim obrambenim angažmanom zaustavila Rumunje da se dodatno uspiju približiti.

Petrovićevi izabranici držali su pristojnu udaljenost od večerašnjih protivnika, ali isto tako nisu uspjeli potpuno prelomiti utakmicu i puno mirnije ući u posljednjih desetak minuta. Ono što je moglo jako zabrinjavati jest gotovo devet minuta bez koša iz igre koje je prekinuo najraspoloženiji na utakmici, Bojan Bogdanović.

Bogdanović je zaključio susret s 21 poenom (2/4 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 8/10) i šest skokova, Dario Šarić je ostvario double-double učinak s 11 koševa (1/6 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i deset skokova.

Jedini dvoznamenkast kod Rumunja bio je Vlad Moldoveanu s 14 koševa (4/7 za dva, 2/8 za tricu) i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!