Nogomet

VIDEO: Delaneyju se otvorilo za Dansku, povijesna pobjeda Roberta Prosinečkog

Dario Dodić • ponedjeljak, 04.09.2017.
VIDEO: Delaneyju se otvorilo za Dansku, povijesna pobjeda Roberta Prosinečkog
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine. Reprezentacija Danske uvjerljivo je slavila u Armeniji, dok je Azerbajdžan Roberta Prosinečkog upisao najveću pobjedu u povijesti...

Thomas Delaney prvi je puta u dresu danske nogometne reprezentacije zabio gol u petak protiv Poljske - i otvorilo mu se. Nakon što je Danska s uvjerljivih 4:0 svladala Poljake, danas je u gostima kod Armenije ponovno zabila četiri gola, utakmica je završila 4:1.

Thomas je nakon jednog pogotka u petak večeras postigao hat-trick, iako su Armenci poveli već u šestoj minuti, na kraju su uvjerljivo poraženi.

Za slavlje domaćin navijača u Jerevanu pobrinuo se Korjan prekrasnim golom s 20-ak metara, ali brzo Danci dolaze do izjednačenja. U 17. minuti Delaney glavom zabija za 1:1, a desetak minuta kasnije goste u vodstvo dovodi sjajni Christian Eriksen iz slobodnog udarca.

U samoj završnici susreta Delaney dolazi do hat-tricka. Prvo u 82. minuti s 25 metara pogađa donji desni kut armenskog gola, a u trećoj minuti sučevog dodatka nakon kornera Eriksena glavom zabija za konačnih 4:1.

Danci su ovom pobjedom barem privremeno preuzeli vrh skupine E, nakon osam kola imaju 16 bodova, kao i drugoplasirana Poljska koja ima utakmicu manje i večeras dočekuje Kazahstan.

Robert Prosinečki se večerašnjom pobjedom upisao u povijest Azerbajdžana. Naime, njegovi su izabranici u osmom kolu skupine C s 5:1 svladali San Marino. Nikada Azerbajdžan u povijesti nije zabio pet golova u jednoj utakmici, s četiri pogotka prednosti izjednačili su rekordnu pobjedu iz 1999. godine kada su s 4:0 svladali Lihtenštajn.

Poveli su Azerbajdžanci u Bakuu nakon 20-ak minuta igre. S lijeve je strane ubacio Abdullajev, a s druge vratnice loptu u mrežu poslao Ismajilov. Abdullajev se iz asistenta prometnuo u strijelca pet minuta kasnije, s 2:0 se otišlo na odmor.

U nastavku Ismajilov zabija svoj drugi pogodak za 3:1, autogolom Cevolija prednost domaće reprezentacije penje se na 4:0. Trenutak oduševljenja kod gostiju izazvao je Palazzi, udarcem glavom smanjio je na 4:1. Za konačnih 5:1 zabija Sadigov iz slobodnog udarca u 81. minuti.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!