Europska liga, skupina D, 1. kolo, 14.09.2017, 19:00 h, Rujevica, Rijeka
Suci: John Beaton, Douglas Potter, Sean Carr, Alan Muir, Euan Anderson, Stuart Stevenson (ŠKO)
Rijeka
Rijeka
Josip Elez 29'
1:2(1:1) AEK Atena
Petros Mantalos 16'
Lazaros Christodoulopoulos 63'
AEK Atena

VIDEO: Lazaros Christodoulopoulos krasnim golom iz slobodnog udarca rastužio Rujevicu

Dario Dodić • četvrtak, 14.09.2017.
VIDEO: Lazaros Christodoulopoulos krasnim golom iz slobodnog udarca rastužio Rujevicu
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke porazom su na svojoj Rujevici započeli natjecanje u skupini D Europske lige. Grčki AEK slavio je s 2:1 protiv momčadi Matjaža Keka, presudio je krasan pogodak Lazarosa Christodoulopoulosa...

AEK Atena
Rijeka
AEK Atena
7
(do 73')
27
(do 81')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
22
Giannis Anestis
2
Michalis Bakakis
3
Helder Lopes
4
Ognjen Vranješ
7
Lazaros Christodoulopoulos
(do 78')
8
Andre Simoes
10
Marko Livaja
(do 86')
15
Uroš Ćosić
19
Jakob Johansson
20
Petros Mantalos
28
Viktor Klonaridis
(do 60')
Pričuvni igrači
 
Tasos Bakasetas
60'
 
Astrit Ajdarević
78'
 
Sergio Araujo
86'
Trener
Manuel Jimenez

Iako je teško oteti se dojmu da se s AEK-om moglo igrati i da je Rijeka mogla i trebala bolje, konačan rezultat odaje pravo stanje stvari na terenu. Grci su bili bolji za jedan pogodak, zasluženo su upisali pobjedu na otvaranju natjecanja po skupinama Europske lige i već su sada u puno boljoj situaciji za lov na drugu poziciju, jer čini se da je Milan naumio vrlo brzo zakapariti prvo mjesto.

AEK se pokazao kao odlično posložena momčad u kojoj svaki igrač zna što mu je činiti, a mora se priznati i kako je Španjolac na klupi gostiju, Manuel Jimenez, dobro uočio odakle iz redova Rijeke prijeti najveća opasnost. Riječani su u dobrom dijelu utakmice prema naprijed igrali bez glave i repa, pogotkom Eleza stigli u egal, ali za više od toga nije bilo preciznosti, ali ni kvalitete.

Pitanje je kako bi se utakmica rasplela da je Rijeka iskoristila bolji ulazak u susret. Sjajno su domaći nogometaši kombinirali u trećoj minuti, ali Heberova završnica nije bila na razini Europske lige, preslab udarac lagano brani Anestis.

Grci su brzo uspostavili igru i počeli sve ozbiljnije ići prema naprijed. U jednoj takvoj situaciji, koju riječki braniči nisu dobro očistili, lopta dolazi do gostujućeg kapetana Mantalosa, koji preciznim prizemnim udarcem matira Prskala, od 16. minute AEK vodi 1:0.

Srećom po momčad Matjaža Keka, samo 13 minuta trajalo je vodstvo gostiju. S desne je strane korner izveo Josip Mišić, u sredini pronalazi imenjaka Eleza, koji je pola sekunde brži od svojeg braniča i desnom nogom posprema loptu u donji desni kut AEK-ovog gola za 1:1.

Grci su do kraja prvog dijela bili opasniji, kapetan Mantalos dobro je iz voleja zaprijetio Rijekinom golu, ali ovog puta kao pobjednik kapetanskog ogleda izlazi Prskalo.

Bolje je u nastavak ušla Rijeka, ali bez konkretnije opasnosti po Anestisova vrata. Ključan trenutak dogodio se oko 60. minute, kada su Grci dobili slobodnjak u opasnoj zoni. Dugo je trajalo naguravanje prije nego je slobodnjak izveden, nije to poremetilo koncentraciju Lazarosa Christodoulopoulosa, koji sjajno prebacuje živi zid i pogađa sami desni kut kraj ponovno nemoćnog Prskala.

Pokušao je Kek izmjenama, ali nije išlo. Imali su Riječani inicijativu, ušao je i novopridošli Acosty, izborio se za par prilika, ali nedostajala je kvalitetna realizacija. Lazaros je s druge strane prijetio novim pogotkom, silovito je tukao 20-ak minuta prije kraja na dodavanje danas vrlo dobrog Marka Livaje, ali srećom po Riječane malo preko gola.

Na kraju AEK zasluženo uzima sva tri boda, Rijeka nije ostavila dobar dojam, ali prostora za napredak ima, još je pet utakmica pred Riječanima, sasvim dovoljno za popravak dojma i kvalitetnije rezultate.


Petros Mantalos Goal HD - Rijeka 0-1 AEK Athens... by Soccer_LENS


Josip Elez Goal HD - HNK Rijeka 1-1 AEK Athens... by fififilive


Christodoulopoulos L. Goal HD - 1-2 by livgol

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rijeka1:2AEK Atena
Austria Beč1:5Milan
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz14.09.2017. u 22:18
    Ja se mogu složiti da je od petorice navedenih Prskalo najmanje zasrao i definitivno ne ulazi u konkurenciju za glavnu nagradu. :-D
    sportoz
  • Dario_SNet14.09.2017. u 21:55
    Pa ne znam baš da bi netko to obranio, ali ok. Čovjek je pogodio preko živog zida (koji je i skočio) i uz samu vratnicu. Da je stajao u tom kutu i dobio gol u drugi kut pričali bi o Prskalu kao o lošem golmanu koji nema šta raditi iza živog zida. Lik je pogodio savršeno i ja tu ne bih ni 1% krivio... [više na forumu]
    Dario_SNet
  • sportoz14.09.2017. u 21:52
    Ozbiljan golman ne može primiti gol iz slobodnjaka iz te pozicije. Što je uopće radio u kontra kutu kad dešnjak iz te pozicije ne može pogoditi kontra kut?
    sportoz
  • Dario_SNet14.09.2017. u 21:30
    Ne mogu se složiti za Prskala, ne znam što je on tu mogao danas?
    Dario_SNet
  • sportoz14.09.2017. u 21:29
    U toku je interno natjecanje hrvatskih golmana pod radnim naslovom TKO ĆE VIŠE ZASRATI U VAŽNIJEM TRENUTKU ZA SVOJU MOMČAD U MEĐUNARODNIM NATJECANJIMA. Uspješno je otvorio Kalinić na Islandu, pa su se pridružili Malenica protiv Austrije, Stipica protiv Evertona, Subašić protiv Turske, te danas... [više na forumu]
    sportoz