Tenis

Giraldo održava Kolumbiju iznad vode, Škugor poražen nakon velike borbe

Branimir Korać • petak, 15.09.2017.
Giraldo održava Kolumbiju iznad vode, Škugor poražen nakon velike borbe

Gotovo četiri sata trajala je velika bitka između Santiaga Giralda i Franka Škugora. Kolumbijac je na kraju odnio pobjedu u pet setova i tako poravnao na 1-1 nakon prvog dana...

Nakon što je Marin Čilić pomeo Alejandra Gonzaleza, red je došao na prvog kolumbijskog aduta Santiaga Giralda i Franka Škugora. Trebao je igrati Viktor Galović, no on ima problema s leđima i morao je uskočiti Škugor.

Rasplet je u konačnici bio loš za Hrvatsku, Škugor je igrao pet setova gotovo četiri sata i sada je pitanje u kakvom će stanju biti u subotu kada su na rasporedu parovi gdje je on trebao igrati s Nikolom Mektićem.

Šteta za dvoboj s Giraldom jer je imao piliku, no nije ju uspio iskoristiti. Kolumbijac se borio i bio agresivan, ali nije pokazao ništa posebno, za Čilića ne bi smio predstavljati poseban problem, a šteta je da ga već Škugor nije svladao.

Franko je vodio s 2-1 u setovima i nakon toga počeli su se javljati problemi. U četvrtom setu Giraldo je odmah stigao do breaka, Škugor je u sljedećem gemu ispustio 15:40 i ostatak seta protekao je u dominaciji Kolumbijca.

Ulazak u peti set bio je loš za hrvatskog igrača, Giraldo je pobjegao na 4:0 uz samo tri izgubljena poena i tek onda se Škugor počeo buditi.

Kod 4:1 imao je 0:40 i ukupno pet break lopti, nije iskoristio nijednu i otišao je u poraz. Na servisu za meč kod 5:2 Giraldo je rutinski odradio posao i slavio u pet setova.

Za subotnju konkurenciju parova prijavljeni su s kolumbijske strane Cabal i Falla, a s hrvatske Mektić i Škugor. Ostaje za vidjeti hoće li Franko moći, ako ne bude mogaomorat će zaigrati Marin Čilić koji je ipak kudikamo odmorniji nakon dvostruko kraćeg meča.

Davis Cup

Kolumbija - Hrvatska 1-1

Alejandro Gonzalez - Marin Čilić 1:6, 4:6, 1:6
Santiago Giraldo - Franko Škugor 6:4, 4:6, 5:7, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!