Nogomet

VIDEO: Prvijenac Nikole Vlašića donio Evertonu kratko vodstvo protiv Ciprana, Livaja spasio AEK

Branimir Korać • četvrtak, 28.09.2017.
VIDEO: Prvijenac Nikole Vlašića donio Evertonu kratko vodstvo protiv Ciprana, Livaja spasio AEK
Foto: EPA

U drugom kolu Europske lige Everton je ugostio Apollon s Cipra, muči se s njim više nego što se očekivalo, a pogodak za vodstvo 2:1 postigao je Nikola Vlašić u 66. minuti. U završnici susreta Ciprani su s igračem manje došli do poravnanja. Marko Livaja bio je dvostruki strijelac za AEK protiv bečke Austrije, drugi pogodak stigao je u 90. minuti...

Nikola Vlašić postigao je svoj prvi pgodak u dresu Evertona, ali nije to pomoglo njegovoj momčadi da dođe do pobjede protiv Apollona. Hrabri Ciprani u Liverpoolu su odigrali 2:2, a do boda su došli pogotkom u 88. minuti s igračem manje.

Apollon je poveo u 21. minuti golom Adriana na asistenciju Antona Maglice koji je ubacio s desne strane, a Adrian je sretno zabio za 1:0.

Deset minuta kasnije Everton je došao do poravnanja preko Waynea Rooneya, no do odlaska na odmor nije uspio napraviti preokret. Od početka drugog dijela na travnjaku je bio i Vlašić koji je zamijenio Gueyea i u 66. minuti nakon krasne asistencije Sigurdssona u prostor svladao je vratara Apollona.

U 86. minuti Roberge je zaradio izravni crveni karton nakon što je nagazio Calverta Lewina, no i s igračem manje gosti su zabili i to dvije minute kasnije golom Yustea nakon prekida.

Vlašić za 2:1 Evertona:

U riječkoj skupini AEK je ugostio bečku Austriju i odigrao 2:2 zahvaljujući Marku Livaji koji je postigao oba pogotka.

Iako je AEK poveo pogotkom hrvatskog internacionalca u 28. minuti, Bečani su došli do preokreta i bili u dobitnoj poziciji. Livaja je prvi pogodak postigao dosta sretno uz dobru snalažljivost nakon odbijene lopte, a drugi je zabio u 90. minuti na asistenciju Arauja kada je zakucao loptu s metra u praznu mrežu.

Prije toga Bečani su postigli dva pogotka i to Monschein i Tajouri.

Livaja za 1:0 AEK-a:

Livaja za 2:2 u 90.:

U ostalim susretima Braga je u 89. minuti stigla do pobjede protiv Basaksehira koji je pogotkom veterana Emrea Belozoglua od 28. minute držao domaćina u neizvjesnosti. Ipak u 89. Fransergio donio je sva tri boda Bragi.

Lokomotiv je u Moskvi brzo riješio pitanje pobjednika protiv Zlina. Trebalo mu je samo 17 minuta za ogromnih 3:0, a sva tri pogotka postigao je Manuel Fernandes. Do kraja dvoboja domaćin je rutinski održavao prednost.

Hoffenheim s Andrejom Kramarićem svih 90 minuta na terenu nije odigrao posebno dobru utakmicu u Razgradu i poražen je od Ludogoreca 2:1. Vodio je golom Kaderabeka još od druge minute, ali Djakov i Lukoki okrenuli su susret na stranu domaćina.

Lyon i Atalanta podijelili su po bod odigravši 1:1. Domaćin ima za čim žaliti, bio je puno bolji protivnik, ali nije uspio više od jednom probiti čvrste Talijane. Vodstvo mu je donio Bertrand Traore u završnici prvog poluvremena, ali Alejandro Gomez osigurao je bod gostima.

Kijevski Dynamo napravio je veliki preokret u Beogradu i svladao je Partizan s 3:2. Domaćin je u završnici prvog dijela preko Ožegovića i Tawambe došao do vodstva 2:0, ali u drugom poluvremenu gosti du uz dva gola Moraesa i jedan Buyalskog stigli do preokreta. Domagoj Vida i Josip Pivarić odigrali su cijelu utakmicu.

Mikulić, Kulušić i Brezovec od prve minute pružali su doprinos u remiju bez pogodaka Šerifa protiv Kopenhagena, a Dinamov krvnik Skenderbeu odigrao je 1:1 s Young Boysima.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Astana1:1Slavia Prag
Maccabi Tel Aviv0:0Villarreal
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!