Tenis

Franko Škugor preokretom iznenadio Albota i prošao u glavni ždrijeb Tokija

Dario Dodić • nedjelja, 01.10.2017.
Franko Škugor preokretom iznenadio Albota i prošao u glavni ždrijeb Tokija
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Franko Škugor plasirao se u glavni ždrijeb ATP turnira u Tokiju. U finalu kvalifikacija Franko je preokretom svladao favoriziranog Radua Albota...

Nakon loših vijesti iz Pekinga u kojem je Borna Ćorić iznenađujuće poražen od Marcela Granollersa, pozitivno iznenađenje stiglo je iz Tokija, Franko Škugor je u finalu kvalifikacija turnira u Tokiju u tri seta svladao favoriziranog Moldavca Radua Albota.

106. igrač svijeta i četvrti nositelj kvalifikacijskog turnira uraganski je krenuo u dvoboj protiv Hrvata, činilo se kako će Franko brzo biti otpravljen s terena u Tokiju nakon što je Moldavac sa 6:1 uzeo prvi set. Tri je breaka dohvatio Albot, jedan Škugor, nakon nešto više od pola sata igre Albot je imao prednost u setovima.

No, u drugom se setu budi Škugor. Popravlja igru na servisu, gubi servis samo jednom, protivnikov oduzima dvaput, drugim breakom dolazi do 7:5 i izjednačenja u setovima.

Nije dobro u posljednji set ušao Hrvat, odmah u prvom gemu gubi servis, a u drugom ne koristi čak tri break-lopte za poravnanje. Gem za 2:0 bio je ujedno i posljednji koji je Moldavac osvojio na svom servisu, Franko dolazi do tri breaka zaredom, svoj servis gubi još samo jednom i sa 6:3 prolazi u glavni ždrijeb Tokija.

Škugor još ne zna protivnika u prvom kolu glavnog turnira, ali imena koja ga čekaju u ždrijebu su Čilić, Uchiyama, Harrison i Karlović.

ATP Tokio, kvalifikacije, finale:
Franko Škugor (HRV) - Radu Albot (MDA, 4) 1:6, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!