Tenis

Roger Federer preokretom protiv Del Potra izborio finale s Nadalom

Dario Dodić • subota, 14.10.2017.
Roger Federer preokretom protiv Del Potra izborio finale s Nadalom
Foto: EPA

Drugi igrač svijeta, Roger Federer, izborio je finale Mastersa u Šangaju nakon što je preokretom došao do polufinalne pobjede protiv Argentinca Juana Martina Del Potra...

38. put u povijesti snage će odmjeriti dvojica teniskih velikana, Rafa Nadal i Roger Federer. Nakon što je pobjedom u dva seta protiv Marina Čilića finale Mastersa u Šangaju izborio Nadal, isto je pošlo za rukom i Federeru, koji je u tri seta svladao Argentinca Juana Martina Del Potra. Bit će to njihov četvrti ogled ove godine, kad je u pitanju 2017. godina Federer vodi 3-0 u pobjedama, dok gledajući ukupni skor Španjolac ima prednost 23-14.

Del Potro je poprilično namučio drugog igrača svijeta i drugog nositelja Mastersa u Šangaju, iako se spekuliralo hoće li uopće i nastupiti u polufinalu, nakon što je ozlijedio zapešće u četvrtfinalnom meču. Argentinac se pojavio i dobro igrao, ali nije uspio i do pobjede.

Niti jednom Federer nije ugrozio Del Potra u prvom setu, dok je Argentinac dvaput dohvatio break-loptu. Onu u trećoj, maratonskoj igri nije iskoristio, ali u šestom gemu dolazi do breaka, a nešto kasnije sa 6:3 i do seta.

Federer se trgnuo u drugom setu, zaigrao bolje i u šestom gemu, ujedno i najdužem u meču, stigao do breaka. Malo je nedostajalo da drugim breakom Švicarac rutinski dođe do seta, ali izvukao se Del Potro, no na Federerovom servisu ništa nije mogao, sa 6:3 Federer dolazi do 1-1 u setovima.

Kako je meč odmicao kraju tako je Švicarac sve više i više dominirao. U trećem setu dolazi do dva breaka i s novih 6:3 osigurava novi finalni ogled s Nadalom.

Masters Šangaj, polufinale:
Roger Federer (ŠVI, 2) - Juan Martin Del Potro (ARG, 16) 3:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!