Nogomet

VIDEO: Mandžukić zabio za pobjedu Juventutsa, Džeko i Kolarov donijeli veliki preokret Romi, Hazard spasio Chelsea

Dario Dodić • srijeda, 18.10.2017.
VIDEO: Mandžukić zabio za pobjedu Juventutsa, Džeko i Kolarov donijeli veliki preokret Romi, Hazard spasio Chelsea
Foto: EPA

Sjajne su utakmice igrane u skupinama C i D u sklopu 3. kola Lige prvaka. Juventus se dugo mučio sa Sportingom, ali je u završnici susreta zahvaljući golu Marija Mandžukića došao do sva tri boda. Chelsea i Roma u golijadi su remizirali, dok je Barcelona i s igračem manje svladala Olympiakos...

SKUPINA C

Chelsea - Roma 3:3

Ljepoticu dana na Stamford Bridgeu odigrali su Chelsea i Roma. U utakmici s čak šest golova pobjednika nije bilo, iako su obje momčadi imale priliku osvojiti sva tri boda. Bolje je u dvoboj ušao Chelsea, činilo se da nas čeka prilično jednostrana utakmica kada je domaćin stigao do 2:0, ali uporni Rimljani na krilima sjajnih Kolarova i Džeke dolaze do preokreta, bod je prvacima Engleske spasio večeras odlični Eden Hazard.

Već nakon deset minuta Chelsea je poveo. David Luiz, kojem je Conte večeras namijenio ulogu u vezi, pokušao je proigrati povratnika nakon ozljede Alvara Moratu, blokirao je to netko iz gostujuće obrane, lopta se odbija do Brazilca koji prekrasno pogađa desni kut za vodstvo domaćina. Inače, Luiz je u pet od posljednjih šest sezona zabijao u Ligi prvaka.

Pogreška Rome na sredini terena kumovala je drugom pogotku Chelseaja. Krade loptu Hazard, vuče kontru i zatim gura loptu na lijevu stranu do Morate. Španjolac se umjesto vraćanja lopte Belgijcu sebično odlučio na udarac, ali lopta se odbija od Rominog braniča, točno na nogu Hazarda koji zabija svoj prvi gol u Ligi prvaka nakon 952 dana.

Roma je imala inicijativu, više je pokušavala, ali sve do 40. minute nije uspjela zatresti mrežu Chelseaja. Da se na odmor ne ode s neugodnih 2:0 pobrinuo se fenomenalni Kolarov. Gurnuo je loptu između dvojice Chelseajevih igrača i zatim opalio. Lopta je okrznula Christensena, prevarila Courtoisa i završila u mreži domaćina.

U nastavak puno bolje ulazi Roma. Na krilima Edina Džeke, kojem je ovo bio stoti nastup za rimski klub, Roma u razmaku od samo šest minuta, od 64. do 70., dolazi do potpunog preokreta. Prvi gol protiv Chelseaja u karijeri bosanskohercegovački napadač zabija prekrasnim volejem nakon što ga je dugom loptom uposlio Fazio. Za 3:2 Rome proradila je kombinacija Kolarov - Džeko. Ubacio je Kolarov iz slobodnjaka s lijeve strane, Džeko vješto pobjegao Chelseajevim braničima i glavom zabio za 3:2 Rimljana.

No, nije samo Džeko igrao sjajno večeras, Eden Hazard na dodavanje Pedra u 75. minuti zabija za konačnih i najpoštenijih 3:3. Bila je ovo prva utakmica u trenerskoj karijeri Antonija Contea u kojoj je njegova momčad u Ligi prvaka primila tri pogotka.

SKUPINA D

Juventus - Sporting 2:1

U Torinu se Roma poprilično namučila kako bi dohvatila sva tri boda protiv lisabonskog Sportinga. Već u 12. minuti gosti iz Portugala su sretno došli do vodstva. Martins je izbio sam pred Buffona, no legendarni vratar Juventusa brani njegov pokušaj, ali lopta iz odbijanca pogađa Alexa Sandra koji se nije uspio zaustaviti i odlazi u mrežu torinskog sastava.

Dominirao je Juventus, ali nije uspijevao iskoristiti prilike za izjednačenje. Ipak, nakon nešto manje od pola sata igre domaći se vraćaju u egal. Sjajno je iz slobodnog udarca za 1:1 pogodio Miralem Pjanić.

Izgledalo je kako će Portugalci izvući bod s teškog gostovanja, ali Allegri u 84. minuti povlači sjajan potez i u igru šalje Douglasa Costu. Costa iz prvog kontakta s loptom na lijevoj strani kreira prostor za ubačaj, pogađa u sredini Marija Mandžukića, koji iz teške pozicije glavom zabija za pobjedu Juventusa. Mandžo je u sjajnoj formi u Ligi prvaka, zabio je u četvrtom uzastopnom nastupu u elitnom europskom natjecanju.

Barcelona - Olympiakos 3:1

U drugom ogledu skupine D Barcelona je na Camp Nouu bez ikakvih problema svladala Olympiakos. Kao i četiri puta prije večerašnjeg ogleda Barci je u lovu na pobjedu pomogao protivnički igrač. Već u 18. minuti Katalonci dolaze do prednosti - loptu je u vlastitu mrežu poslao Nikolaou. Zanimljivo je da je poslije Lea Messija najbolji strijelac Barce ove sezone upravo autogol.

Posao je Barceloni otežao Gerard Pique zaradivši dva žuta kartona prije odmora, u 92. nastupu u Ligi prvaka španjolski je branič zaslužio tek prvi crveni karton. Niti to nije previše pomoglo Grcima, na krilima sjajnog Messija Barca u nastavku dolazi do dva gola. Argentinac u 61. minuti zabija svoj stoti gol u europskim natjecanjima, a zatim tri minute kasnije asistira Digneu za velikih 3:0.

Nikolaou je u 90. minuti tek ublažio poraz postigavši gol u "pravu" mrežu, Barcelona je na Camp Nouu u posljednje 23 utakmice neporažena, od čega je čak 21 završila pobjedom Barce.

Ivan Rakitić ušao je u igru u 67. minuti.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Qarabağ0:0Atlético Madrid
Chelsea3:3Roma
1Chelsea 616:8+811
2Roma 69:6+311
3Atlético Madrid 65:4+17
4Qarabağ 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!