Tenis

Čilić: "Nisam očekivao ovako težak meč, ali Fucsovics je odigrao stvarno fenomenalno"

Branimir Korać • petak, 27.10.2017.
Čilić: "Nisam očekivao ovako težak meč, ali Fucsovics je odigrao stvarno fenomenalno"

Marin Čilić dosta se namučio za prolaz u polufinale turnira u Baselu, Marton Fucsovics pokazao se kao tvrđi orah nego što se očekivalo...

Iz Basela: Zoran Horvat

I sam Čilić nakon meča potvrdio je kako je očekivao lakši posao i nije mislio da će Fucsovics pružiti ovakav otpor.

“Iskreno nisam očekivao ovako težak meč, nisam očekivao jer nisam ni poznavao previše Fucsovicsa. Bilo je to prvi put da igram protiv njega. Mislim da sam u prva dva meča igrao dosta bolje. U današnjem meču nisam bio na super razini, a on je s druge strane odigrao stvarno fenomenalan meč. Bio je nevjerojatno konstantan sa returna, tu mi je stvarao jako puno problema i nije bilo lagano rješavati poene iz igre. Igrali smo dosta izmjena, dosta sam trčao, nisam servirao idealno što je njemu davalo uvijek priliku. U trećem setu imao sam dva breaka prednosti, istina on je imao i malo sreće da vrati ta dva breaka. U svakom slučaju moram biti pažljiv u takvim trenucima da završim stvari prije”.

Zadnjih tjedana bilo je dosta razloga za slavlje. Prvo si ostvario ranking karijere, a ovaj tjedan osigurao si i završni turnir sezone po treći put u zadnje četiri godine.

“Bio sam u dobroj poziciji i očekivao sam da ću ostvariti plasman u London. Najviše me veseli renking koji trenutno imam i nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama. Naravno da je veliki fokus da ostanem u dobroj formi, za ovaj i za sljedeći tjedan, pa naravno i za Masters u Londonu. Trenutno osjećam da sam u super konstantnoj igri."

Za razliku od nekih ostalih igrača, morao je zbog ozljede propustiti prvi dio američke turneje te je donekle svježiji od ostalih igrača uoči Pariza i Londona.

“Ja se nadam da će pomoći. Mislim da mi je taj period što nisam igrao preko ljeta možda i pomogao da sam malo svježiji pogotovo psihički, iako sam igrao dosta mečeva. Naravno da je uvijek i teško putovanje u Aziju, a prije toga sam igrao i Davis Cup. Dosta se kilometara nakupilo, igrao sam dosta mečeva i nije lagano ostati motiviran svaki meč i svaki poen. Igrači igraju stvarno na dobrom nivou, ali vesele me ove stvari za koje igram, igram naravno za ranking karijere i to mi daje najveću motivaciju da sam maksimalno koncentriran”.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen27.10.2017. u 23:06
    Ocekivao je laksi mec i zato je zasluzio danas izgubiti... Fuksa nije odigrao fenomenalno, nego si ti Marine bio na trenutke kriminalan, sve u svemu jako lose i Del Porno ce ti pokazati kako se igra muski tenis (bez tog tvog lako cemo stava)
    staropramen