Nogomet

VIDEO: PSG na krilima Kurzawe osigurao osminu finala, pridružio mu se i Bayern

Mihaela Bradovski • utorak, 31.10.2017.
VIDEO: PSG na krilima Kurzawe osigurao osminu finala, pridružio mu se i Bayern
Foto: EPA

Iz skupine B u osminu finala Lige prvaka prolaze PSG i Bayern koji su osigurali prva dva mjesta. Iz skupine A vrlo vjerojatno proći će Manchester United dok će se voditi velika borba za drugo mjesto...

Skupina A

Manchester United - Benfica 2:0 - 1:0 Mile Svilar (45. autogol), 2:0 Daley Blind (77.-11m)

Manchester United nije briljirao protiv Benfice, ali je ipak došao do pobjede. Slavio je s 2:0 i samo ga čudan rasplet u skupini može ostaviti bez prolaza u osminu finala Lige prvaka.

U susretu s Benficom do pobjede je došao s po jednim golom u svakom poluvremenu. U prvom dijelu bio je pred vratima vodstva u 15. minuti kada je Douglas srušio u 16 metara Anthonyja Martiala, ali Mile Svilar obranio je Francuzu kazneni udarac.

Svilar nije imao sreće na kraju prvog dijela. Nemanja Matić snažno je opalio s više od 20 metara, lopta je pogodila vratnicu i nakon toga od Svilarovih leđa odbila se u mrežu.

U drugom dijelu vratnicu je zatresla i Benfica kada je Raul Jimenez bio u sjajnoj situaciji da bi u 77. minuti srušen u 16 metara bio Marcus Rashford, dosuđen je još jedan penal koji ovaj put u pogodak pretvara Daley Blind.

Basel - CSKA Moskva 1:2 - 1:0 Luca Zuffi (32.), 1:1 Alan Džagoev (65.), 1:2 Pontus Wernbloom (80.)

CSKA je stigao do vrlo važne pobjede u borbi za drugo mjesto slaveći kod Basela 2:1. Švicarci su pobjedom mogli osigurati mjesto u osmini finala, čak su i vodili, ali nisu izdržali.

Basel je do vodstva došao u 32. minuti kada je Akinfejev sjajno obranio pokušaj Elyounoussija, no odbijena lopta došla je do Zuffija koji je šalje u mrežu.

Na poluvremenu umjesto neraspoloženog Vitinha u igru je ušao Alan Džagojev i to je okrenulo utakmicu. Džagojev je u 65. minuti poravnao na 1:1, no nije samo postigao taj jedan pogodak, od ulaska u igru je briljirao i bio najzapaženiji na travnjaku.

U 79. minuti Pontus Wernbloom donio je gostima potpuni preokret i osigurao tri boda Moskovljanima.

Skupina B

PSG - Anderlecht 5:0 - 1:0 Marco Verratti (30.), 2:0 Neymar (45.), 3:0 Layvin Kurzawa (53.), 4:0 Layvin Kurzawa (72.), 5:0 Layvin Kurzawa (78.)

PSG očekivano je nadigrao Anderlecht i visoko ga svladao s 5:0. I dok bi se očekivao hat-trick nekog od velikih ofenzivaca Parižana, do njega je došao lijevi bek Layvin Kurzawa.

Anderlecht je dugo i izdržao, tek u 30. minuti domaćin je probio bunker gostiju i to lijepom akcijom pogotkom Marca Verrattija.

U završnici prvog poluvremena na 2:0 povisio je Neymar i već tada bilo je jasno tko će slaviti.

U drugom dijelu na scenu je stupio Kurzawa koji postiže čak tri pogotka i postavlja konačnih 5:0 te odvodi PSG u osminu finala Lige prvaka.

Celtic - Bayern 1:2 - 0:1 Kingsley Coman (22.), 1:1 Callum McGregor (74.), 1:2 Javi Martinez (77.)

U osmini finala je i Bayern koji je slavio u Glasgowu gdje mu nije bilo najjednostavnije. Celtic je odigrao vrlo dobru utakmicu, stvorio dosta prilika i zaslužio je remi.

U prvom poluvremenu Kingsley Coman doveo je Bayern u vodstvo u trenucima dok je Celtic igrao odlično, no domaćin tu nije potonuo.

U drugom dijelu prvo je Celtic stigao do poravnanja pogotkom McGregora, ali već tri minute kasnije Javi Martinez postavlja konačnih 2:1 za Bayern.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Basel1:2CSKA Moskva
Manchester United2:0Benfica
1Manchester United 612:3+915
2Basel 611:5+612
3CSKA Moskva 68:10-29
4Benfica 61:14-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!