Zimski sportovi

Medveščak brzo prebolio Linz i na svom ledu svladao Bolzano

Marjan Kreševac • nedjelja, 05.11.2017.
Medveščak brzo prebolio Linz i na svom ledu svladao Bolzano
Foto: FaH

Ovakve metamorfoze kakvu su prezentirali Medvjedi ne bi se posramio ni Kafka, od tragedije u Linzu do odlične predstave u Ledenoj koja je rezultirala pobjedom 7:3 protiv Sudtirol Bolzana...

Ako usporedimo dva posljednja susreta koja su Medvjedi odigrali u petak kontra Linza i večeras protiv Sutidrol Bolzana pojavljuje se jedan veliki upitnik iznad naših glava. Neshvatljivo je kako je moguće otići iz jedne tragične priče u kojoj su Medvjedi u Linzu više podsjećali na ekipu sinkroniziranog klizanja nego na hokejašku momčad do večerašnje odlične izvedbe.

Jesu li igrači preko noći naučili igrati hokej? Naravno da nisu, ali danas su imali želju, bili su psihički potpuno unutra i kako to obično biva dobar rezultat nije izostao. Iako su Medvjedi u svih 60 minuta odigrali na visokom nivou svakako treba izdvojiti prvu trećinu susreta u kojoj su uputili čak 20 udaraca u okvir gola od kojih su četiri završila iza leđa Smitha Jacoba Wesleyja.

Goste je u sedmoj minuti načeo Zanoški nakon dodavanja večeras iznimno raspoloženog Morleyja. Morley je bio u ulozi asistenta i 30 sekundi kasnije kada je idealno poslužio Mahboda za povećanje vodstva. Gosti su se u osmoj minuti približili ponovno na gol zaostatka pogotkom Angelidisa, ali do kraja trećine Morley i još jednom Zanoški uništavaju sve nade gostiju u pozitivan ishod.

Drugi period susreta bio je za nijansu slabiji kod Medvjeda, vjerojatno je u glavi već začeta ideja o utakmici koja je riješena, a što može biti vrlo opasno. Nisu domaći bili toliko agresivni, prepustili su inicijativu gostima i kao posljedicu "blaže" igre inkasirali su jedan pogodak, strijelac je u 40. minuti bio Bernard.

Treći period ponovno je bio onaj pravi i otišao je na stranu domaćina rezultatom 3:1. Za Medvjede redom su zabijali Balej, Morley i Mahbod dok je za goste bio precizan Monardo. Zanimljivo je napomenuti da su Medvjedi šest od sedam pogodaka postigli kada su momčadi bile u punim sastavima na ledu, a jedan čak s dva igrača manje na ledu što dovoljno govori o voljnom momentu zagrebačkih hokejaša.

Novom pobjedom Medvjedi su se popeli na peto mjesto poretka uz napomenu da četvrti Red Bull Salzburg ima isti broj bodova i utakmicu više. Sljedeći susret na rasporedu je tek 15. studenog u Klagenfurtu protiv KAC-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!