Košarka

VIDEO: CSKA do pobjede u derbiju VTB lige

Petar Jenjić • ponedjeljak, 06.11.2017.
VIDEO: CSKA do pobjede u derbiju VTB lige

Košarkaši CSKA ostali su na stopostotnom učinku i nakon šeste utakmice u VTB ligi. Moskovljani su u derbiju kola slavili na gostovanju kod Himkija rezultatom 96:81, predvođeni Nandom De Colom...

Šestu pobjedu u šestom susretu ove sezone u VTB ligi upisao je CSKA. S gostovanja kod Himkija, najtežeg protivnika do sada, vratio se s pobjedom 96:81, nanijevši tako prvi poraz spomenutoj momčadi u sezoni.

Himki nije uspio prekinuti niz od 12 poraza protiv CSKA, a današnji je susret otvorio jako dobro, vodio je 27:21 uz 50% šuta iz igre. Momentum u drugoj četvrtini prešao je na stranu gostiju koji su pojačali obranu i do kraja poluvremena zaostatak pretvorili u prednost (50:43).

CSKA je vodio i u cijelom drugom poluvremenu, ne ispustivši prednost iz ruku. Charles Jenkins vratio je domaćina na samo poen minusa (72:71) početkom posljednje četvrtine, ali to je bilo sve. Moskovljani uzvraćaju serijom 12:0 i prelamaju susret u svoju korist.

Goste je do pobjede predvodio Nando De Colo s 23 poena (3/6 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 8/9), pet skokova i devet asistencija, dok je Nikita Kurbanov dodao 21 koš i pet skokova.

Aleksej Šved s 21 poenom i pet asistencija te Malcolm Thomas s 13 koševa bili su najbolji pojedinci kod Himkija.

VTB liga:
Himki - CSKA 81:96

FOTO - Ira Somova, VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!