Nogomet

Dalić: "Nije 4:1 nego 0:0, odmah krećemo s pripremama za uzvrat"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.11.2017.
Dalić: "Nije 4:1 nego 0:0, odmah krećemo s pripremama za uzvrat"
Foto: FaH

Zlatko Dalić imao je razloga za zadovoljstvo nakon susreta, Hrvatska je bila odlična i zasluženo visoko je slavila. Međutim izbornik upozorava kako još nije sve gotovo...

"Sjajna utakmica! Hvala i igračima i navijačima, oni su bili naš 12. igrač, bili su strpljivi i prava podrška. Svi zajedno nose velike zasluge za ovo. Međutim ovo je samo prvo poluvrijeme, nema opuštanja, idemo u Pirej kao da je 0:0."

Dalić je uporno hvalio navijače i zahvaljivao se na velikoj podršci koju je momčad imala.

"Igrači zaslužuju takvu podršku i atmosferu. Kada imaš ovakve navijače iza sebe, onda ni ne možeš igrati slabo. No neću se navući na tanak led, znam da je sada euforija, ali ne smije biti niti euforije niti tragedije."

Dalić je u kratko vrijeme podignuo momčad i Hrvatska je izgledala jako dobro.

"Sve su to vrhunski igrači, njima treba samo malo i da ih se postavi na prave pozicije. Treba im malo podrške i samopouzdanja i to je sve. Žao mi je što nisu mogli igrati Mandžukić i Badelj, ali nismo htjeli riskirati."

Igra se temeljila na probojima preko bokova što se posebno pripremalo protekla tri dana.

"Tri dana smo puno razgovarali i osnovna ideja bila je igrati preko bokova. Oni su igrali tih 3-6-1 i tu ne možeš proći kroz sredinu. Tražili smo da Perišić i Kramarić ulaze u sredinu i tako otvaraju na bokovima prostor Striniću i Vrsaljku. Baš smo na glavnom treningu posebno na tome radili, njihovi igrači bili su u strahu od Kramarića i Perišića, dosta su se skupljali i imali smo dosta prostora."

Pohvale su dobili i ostali.

"Veliki posao odradili su Brozović i Rakitić koji su odigrali odlično i sjajno se postavljali. Znali smo da su Grci dobri u prekidima i na drugoj lopti gdje Mitroglou vraća Fortounisu, a to su Brozović i Rakitić sjajno zatvarali. Luka Modrić bio je maestralan, nikada nisam imao dvojbe oko njegove pozicije. Oslobodili smo ga i dali mu slobodu i to se vidi na njegovoj igri. Strinić u Sampdoriji igra dobro već neko vrijeme, u ritmu je i izabrali smo njega. Imao je 2-3 situacije koje nisu bile dobre, ali u globalu odigrao je odlično."

Dalić dodaje kako Hrvatska mora polako uvoditi mlade igrače što je i napravio ulaskom Rebića, Vlašića i Pašalića.

"Rebić je ušao umjesto Kalinića koji je već bio umoran, stvarno je puno radio. Rebić se možda nije najbolje snašao, ali moramo vjerovati u mlade i davati im priliku, moraju osjetiti sve jer su budućnost reprezentacije."

I za kraj očekivana poruka.

"Nije 4:1 nego 0:0. Već sada počinjemo razmišljati o uzvratu i pripremati se za Pirej. Nećemo tamo otezati iako rezultat ne bira sredstva, to nije naša igra."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor10.11.2017. u 07:41
    sve što je rekao izbornik je točno i da treba uvoditi mlade igrače, ali kvalitetne mlade igrače a ne one koje guraju manageri.
    qvestor