Košarka

Olympiakos očekivano slavio u Rodosu

Sportnet • ponedjeljak, 20.11.2017.
Olympiakos očekivano slavio u Rodosu
Foto: EPA

U susretu 6. kola grčke košarkaške lige, Olympiakos je kao gost pobijedio domaći Kolossos 72:54. Gosti su tako upisali petu pobjedu ove sezone, dok Kolossos ima jednak omjer 3-3...

AUTOR: Jan Šneler

Olympiakos je od početka utakmice držao kontrolu. U prvoj četvrtini to možda i nije izgledalo tako jer su obje ekipe držale pristojnu razinu šuta, međutim u niti jednom času nije bilo izgledno da Kolossos negdje ozbiljnije zaprijeti. Otegotna okolnost za domaće je bila i činjenica da su već nakon pet minuta iskoristili bonus.

Već prvim napadom u drugoj četvrtini, Olympiakos je dosegao najveću prednost do tada. Košem Thompsona poveli su gosti 28:17. Međutim, drugi dio je bio vrlo loš, većinom je igra bila ispresijecana brojnim prekršajima tako je do 7. minute nastavka postignuto tek 11 koševa. Ipak, dvjema tricama pred sam kraj, Olympiakos je došao do vodstva 40:30 s kojim se otišlo na odmor.

U drugom dijelu, Olympiakos je nastavljao održavati pristojnu prednost, međutim u samo jednoj minuti, domaći su napravili seriju 6:0 i smanjili zaostatak na samo tri poena. Mogli su tu prednost dodatno smanjiti ili čak izjednačiti, ali zaredale su se greške pa se Olympiakos provukao i u posljednjih deset minuta ušao s vodstvom 55:47.

Pokušavali su domaći do kraja utakmice stići zaostatak i uzeti važnu pobjedu, međutim prevelikih šansi nisu imali. Olympiakos je vrlo suvereno privodio utakmicu kraju i pobijedio s 18 razlike.

Goste je predvodio Strelnieks sa 16 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je kod Kolossosa najbolji pojedinac bio Jones sa 16 koševa i osam skokova. Nekad vrlo talentirani hrvatski junior, Toni Prostran odigrao je slabo te je upisao svega dva koša iz pet pokušaja.

Grčka liga, 6.kolo
Kolossos Rhodos - Olympiakos 54:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!