Tenis

Pavić prosuo veliku priliku i ispao u četvrtfinalu Challengera u Bangaloreu

Sportnet • četvrtak, 23.11.2017.
Pavić prosuo veliku priliku i ispao u četvrtfinalu Challengera u Bangaloreu
Foto: FaH

Nakon što je pobijedio Eliasa Ymera u prošlom kolu, hrvatski tenisač Ante Pavić nije uspio svladati Jaya Clarkea. Britanac je bio bolji sa 6:2, 4:6, 7:6...

AUTOR: Jan Šneler

Naš tenisač nije loše krenuo u meč. Prva dva svoja servisa dobio je glatko, da bi u četvrtom gemu imao dvije break prilike. Kao da ga je taj dugotrajan gem psihički iscrpio te je već u sljedećem izgubio svoj servis. Clarke je to iskoristio, vrlo suvereno koračao prema setu i oduzeo još jedan servis Paviću. Napomenimo kako pri posljednja dva servisa, Pavić niti jedan poen nije oduzeo Britancu te je ovaj osvojio prvi set sa 6:2.

U drugi set, Pavić je ušao koncentriranije te dobro servirao do sedmog gema. Tada nastaju prvi problemi, Clarke odlazi na 15:40, ima dvije break prilike i mnogi su vjerovali kako je to gem koji će odlučiti meč. Ipak, Pavić se izvukao, obranio i dodatnu break priliku kod prednosti Clarkea i u konačnici osvojio gem. Pavić je kasnije poveo 5:4 i prilikom desetog gema, iskoristio jednu break, odnosno set loptu i osvojio set sa 6:4.

Odlučujući set je krenuo izvrsno za našeg tenisača. Prvi je servirao, osvojio svoj gem i potom ponovno breaknuo Clarkea. Nažalost, njegovo vodstvo nije dugo potrajalo i već u sljedećem gemu, umjesto da matira protivnika, Pavić je izgubio servis. Velike probleme si je Pavić stvorio prilikom petog gema. Čak tri break lopte je morao spašavati, no ipak je uspio sačuvati mirnoću u datom trenutku.

U nastavku su tenisači više manje sigurno osvajali svoje servise te je odlučujući bio tie break. Pavić je izgubio servis na prvom poenu, međutim kod drugog servisa Clarkea, vratio se na 1:2. Ipak, Britanac furiozno osvaja dva mini breaka zaredom i u konačnici osvaja set i meč. Istaknimo da se ovim porazom Pavić oprostio od daljnjeg natjecanja, ali zbog ulaska u četvrtfinale zaradio 2.920 $ i dodatnih 18 bodova za rang ljestvicu.

Challenger Bangalore, četvrtfinale:
Jay Clarke (Velika Britanija) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:2, 4:6, 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!