Europska liga, skupina D, 5. kolo, 23.11.2017, 21:05 h
AEK Atena
AEK Atena 2:2 Rijeka
Rijeka

VIDEO: Rijeka pala nakon sjajnih pola sata i oprostila se od prolaska u nokaut fazu

Branimir Korać • četvrtak, 23.11.2017.
VIDEO: Rijeka pala nakon sjajnih pola sata i oprostila se od prolaska u nokaut fazu
Foto: EPA

Rijeka je u Ateni protiv AEK-a remizirala 2:2 i oprostila se od sna o ostanku u Europi i na proljeće. Tražila je pobjedu, odigrala sjajnih pola sata u kojima je vodila 2:0 i dva puta pogađala okvir gola, a onda je pala i na kraju uhvatila samo bod. Domaćin je kasnije opasno prijetio i mogao je i do pobjede...

AEK je upisao je upisao i četvrti remi u grupnoj fazi Europske lige i još uvijek je bez poraza. Nadali smo se da će prvi put pokleknuti, a kakva je situacija bila na travnjaku u prvih pola sata, to je čak bilo i izgledno. Riječani su bili puno bolji, morali su voditi i više od 2:0, ali uspjeli su prokockati vodstvo, izgubili su igru i dozvolili domaćinu da se potpuno vrati.

Ovaj bod Rijeci malo znači, s njim se oprostila od prolaska u nokaut fazu, a AEK će potvrdu prolaza tražiti u dvoboju s bečkom Austrijom u posljednjem kolu gdje ne smije izgubiti. Ako Austria upiše pobjedu, zatvorit će se krug u koji ulazi i Rijeka, ali tu će Bečani najbolje stajati u tom slučaju.

Rijeka je odigrala sjajno prvo poluvrijeme i na kraju nije mogla biti zadovoljna samo s vodstvom 2:1 na odmoru. Trebali su Riječani imati i veću prednost.

Već u osmoj minuti stigli su do vodstva. Pavičić je izveo korner, Acosty glavom skrenuo loptu u sredinu gdje na isti način reagira Gorgon i skreće loptu u mrežu.

Ubačaji iz kornera pokazali su se odličnim adutom Riječana pa je tako u 16. minuti stigla nova prijetnja nakon kornera. Ponovno je Pavičić ubacio, ovaj put na drugu vratnicu otkud glavom puca Župarić, međutim greda zaustavlja njegov pokušaj.

Odlično je Rijeka igrala prema naprijed, bila je vrlo konkretna i opasna te je svaki izlet prema domaćem golu mirisao na opasnost. U 20. minuti sijevnula je kontra gostiju, izvana je pucao Gorgon, nije to bio posebno jak udarac, ali je bio opasan i vratnica se ispriječila pogotku.

U 26. minuti Rijeka ipak dolazi do drugog gola. Visoka lopta došla je na 35 metara od gola AEK-a, Vranješ je loše reagirao i prebacio je prema svom golu te tako idealno uposlio Gorgona koji puca bez oklijevanja i povećava vodstvo.

Koliko je Manolo Jimenez bio zadovoljan nastupom svoje momčadi, govori podatak da je već u 30. minuti iz igre izvukao Gala, a ubacio Marka Livaju što je promijenilo tijek susreta.

Nakon toga Rijeka je imala sreće da nije dosuđen kazneni udarac poslije pogreške Eleza koji je izgubio loptu i odmah napravio prekršaj, ali do kraja prvog dijela AEK je ipak došao do smanjenja zaostatka. U drugoj minuti sudačke nadoknade Bakakis je ubacio u kazneni prostor, sam je na petercu ostao Araujo i skrenuo loptu u mrežu.

Umjesto da mirnim vodstvom odu na odmor, Riječani su se doveli u probleme i nisu skuplje naplatili dosta bolju igru u prvih pola sata susreta.

U drugi dio AEK je bolje krenuo i nije se dugo čekalo na drugi pogodak. U 56. minuti nakon ubačaja u kazneni prostor, Prskalo je loše izboksao loptu, ona je došla do Lazarosa Christodoulopoulosa koji glavom pogađa praznu mrežu.

Rijeka je dosta pala, AEK je bio sve opasniji, Araujo je uspio poslati loptu u mrežu nakon sat vremena igre, no napravio je prekršaj u napadu i srećom za goste pogodak nije priznat.

Uspjeli su gosti preživjeti tih opasnih 20 minuta drugog dijela bez preokreta, AEK je "samo" poravnao na 2:2 nakon čega su Riječani ponovno uspostavili ravnotežu na terenu.

U završnici je AEK ponovno pritisnuo i Riječani su uz dozu sreće odbijali napade domaćina. U 89. minuti Araujo je imao meč loptu, bio je sam pred Prskalom, lijepo je prebacio loptu prema drugoj strani, ali greda je spasila goste.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, ostalo je 2:2 i dojam je da nakon posljednjeg sučevog zvižduka nitko nije bio zadovoljan.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

AEK Atena2:2Rijeka
Milan5:1Austria Beč
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor24.11.2017. u 07:35
    Livaja po prikazanom zaslužuje dres Hrvatske reprezentacije sigurno ima kvalitetu za 23 putnika u Rusiju
    qvestor