Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, 26.11.2017, 15:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb
Suci: Mario Zebec, Kruno Šarić, Marko Stolnik Četvrti sudac: Bruno Marić
Rudeš
Rudeš
Karlo Kamenar 44'
1:1(1:0) Dinamo
Armin Hodžić 72'
Dinamo

VIDEO: Dinamo oštećen u Kranjčevićevoj, Rudeš dohvatio bod

Dario Dodić • nedjelja, 26.11.2017.
VIDEO: Dinamo oštećen u Kranjčevićevoj, Rudeš dohvatio bod
Foto: FaH

U prvoj nedjeljnoj utakmici 17. kola Hrvatski Telekom Prve lige nogometaši Rudeša su u Kranjčevićevoj remizirali protiv vodećeg Dinama. Rudeš je lijepim golom Kamenara poveo krajem prvog dijela, dok je Dinamu bod donio Armin Hodžić u nastavku. Zabio je posve regularan gol za 2:1 Dinama Dani Olmo, no linijski sudac neopravdano je označio zaleđe...

Sanjat će Mario Cvitanović linijskog suca današnjeg dvoboja Dinama protiv Rudeša, Marka Stolnika, koji je vrlo slabim odlukama izravno utjecao na konačan ishod. Naime, Dani Olmo je u 79. minuti zabio posve regularan gol za vodstvo Dinama, izbjegao je zaleđe za barem metar-dva, ali Šarić je podignuo zastavicu, a Mario Zebec prekinuo igru i dodijelio loptu Rudešu. Slično je Stolnik reagirao i par minuta kasnije, ponovno je u pitanju bio Olmo, ponovno je izbjegao zaleđe za barem metar i ponovno je linijski sudac podignuo zastavicu.

Isprika

U izvještaju nam se potkrala nenamjerna pogreška, naveli smo kako je Kruno Šarić linijski sudac koji je oštetio Dinamo u nekoliko navrata. S obzirom da je gospodin Šarić stajao na drugoj polovici travnjaka, onoj na koju je napadao Rudeš, jasno je kako smo u tekstu naveli krivog pomoćnika. Ovim putem ispričavamo se gospodinu Šariću.

Naravno, mogao je i morao Dinamo i bez toga doći do sva tri boda u Kranjčevićevoj, u gostima kod posljednje momčadi prvenstva, Rudeša. Imali su Modri više od igre, imali bolje prilike, ali mučili su se s pospremanjem lopte u mrežu.

Velike zasluge za to pripadaju i domaćem vrataru Josipu Čondriću, koji je svoj posao odradio vrlo dobro, kod izjednačujućeg pogotka Dinama nije mogao previše.

Dinamo je na teškom travnjaku u Kranjčevićevoj krenuo uraganski od prve minute. Već u trećoj Fiolić je morao dovesti Modre u vodstvo, izbio je sam pred Čondrića, ali loptu šalje kraj gola. Par minuta kasnije Rrahmani šalje loptu preko gola.

Inaki Alonso je od svojih igrača tražio fokusiranu i čvrstu igru u obrani te brzu transformaciju u napad. Izgledalo je to dobro u nekoliko navrata, ali i kod Rudeša je nedostajala realizacija. U devetoj minuti jednu takvu prigodu prokockao je slabim udarcem Lulić, bio je to lagan posao za Livakovića.

Još su u nekoliko navrata prijetili gosti, ali nisu uspjeli matirati Čondrića, a onda je uslijedio bljesak Rudeša. Krasnu su akciju složili domaći nogometaši, u završnici Lulić petom gura loptu na Kamenara, koji se fintom rješava Stojanovića, dobro puca, ali brani mu Livaković. Na sreću domaćih lopta se odbija do Kamenara koji iz druge šanse ne promašuje, silovito posprema loptu pod gredu za 1:0 Rudeša. Mogao je Fiolić u sudačkoj nadoknadi prvog dijela vratiti Dinamo u egal, ali njegov odličan pokušaj s 20-ak metara zaustavlja Čondrić.

Dobro je u nastavku stajao Rudeš pa je nezadovoljni Cvitanović morao posegnuti za izmjenama. Ubacio je Hodžića i pogodio jer je upravo Hodžić zabio za izjednačenje u 72. minuti. Samo pet minuta nakon što je ušao u igru, Dinamov napadač koristi veliku pogrešku Glaudera koji je promašio loptu, vara Čondrića i iz teškog kuta pogađa za 1:1.

Uslijedila je već spomenuta akcija Olma koji se sjurio s centra, pobjegao pravovremeno domaćoj posljednjoj liniji i lijepo pod gredu zabio Čondriću, ali Španjolčev gol nije priznat zbog nepostojećeg zaleđa.

Dinamo je tražio drugi pogodak, ali nije ga pronašao, tek je Sigali u posljednjim trenucima dvoboja glavom poslao loptu malo preko gola.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gh0C26.11.2017. u 17:29
    Glauder je promašio loptu, a ne Entrena
    Gh0C