Rukomet

Šveđanke i Francuskinje prve polufinalistice Svjetskog prvenstva rukometašica

Branimir Korać • srijeda, 13.12.2017.
Šveđanke i Francuskinje prve polufinalistice Svjetskog prvenstva rukometašica
Foto: EPA

Švedska i Francuska odradile su na dobar način četvrtfinalnu zadaću na Svjetskom prvenstvu rukometašica i izborile su prolaz u polufinale. Šveđanke su bile bolje od Danske, a Francuskinje od Crne Gore...

Švedska će prvi put u svojoj povijesti igrati u polufinalu SP-a za rukometašice. U četvrtfinalu u Leipzigu nadigrala je Dansku i slavila s 26:23 te se tako ujedno osvetila za poraz u osmini finala na prošlom SP-u. Tamo je Danska bila uvjerljiva s 26:19, no ovdje je Švedska bila bolja.

Kontrolu nad susretom preuzela je sredinom prvog poluvremena te u drugom dijelu dodatno povećala prednost. Imala je najviših 22:15, u završnici je bilo malo nervoze, ali ipak je uspjela dovršiti posao.

Švedsku su do pobjede predvodile Hanna Blomstrand sa sedam golova i Isabelle Gullden s pet. Kod Danske Mette Tranborg postigla je sedam golova, a Stine Jorgensen šest.

U polufinalu Švedsku očekuje još teži protivnik, igrat će protiv Francuske koja je potvrdila status favorita u dvoboju s Crnom Gorom i slavila 25:22.

Francuskoj je ovo već peto polufinale SP-a, a pod vodstvom legendarnog Oliviera Krumbholza ide po novo odličje s velikog natjecanja.

Četvrtfinalni dvoboj odlučen je u drugom poluvremenu gdje je Francuska dobro krenula i na krilima stvorila prednost 21:16. Do kraja susreta Crnogorke su malo smanjile zaostatak, ali nisu potpuno uhvatile priključak.

Leynaud je susret završila s 13 obrana od čega tri sedmerca, a Allison Pineau postigla je pet golova. Kod Crne Gore Katarina Bulatović postigla je čak devet golova.

SP, četvrtfinale:
Švedska - Danska 26:23
Francuska - Crna Gora 25:22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!