Košarka

Nanterre slavio nakon dva produžetka kod Avellina, solidna partija Planinića u porazu Sassarija od Oldenburga

Sportnet • srijeda, 20.12.2017.
Nanterre slavio nakon dva produžetka kod Avellina, solidna partija Planinića u porazu Sassarija od Oldenburga
Foto: EPA

Čak dva produžetka imali smo prilike gledati u Avellinu koji je propustio previše prilika i na kraju bio kažnjen od strane Nanterrea. Nakon produžetka u Gaziantepu, Paok je bio bolji od istoimenog domaćina sa 77:65...

PIŠE: Jan Šneler

U gostima kod Gaziantepa, PAOK je slavio tek nakon produžetaka. Iako su Grci gotovo cijelu utakmicu vodili, Turci su se vraćali i na koncu i uspjeli odvesti utakmicu u neizvjesnost produžetaka. Ipak, PAOK je vrlo suvereno produžetke dobio. Zanimljivo je da su domaći zabili tricu za vodstvo 65:62 ali nakon toga slijedi serija gostiju od 13:0 i konačno slavlje 77:65.

Kod poraženog Gaziantepa najefikasniji je bio Carter sa 17 koševa i 10 skokova, dok je kod PAOK-a Zaras postigao 12.

Pinar Karsiyaka je došla do šeste pobjede u Ligi prvaka slavljem u Litvi. Domaći Juventus nije imao odgovor na odličnu igru Kennedyja koji je upisao 27 poena, 9 skokova i četiri asistencije. Domaći su vodili sve do sredine druge četvrtine kada Pinar preuzima potpunu kontrolu i u konačnici slavi sa 82:76.

Juventus su predvodili Dendy i Kupsas s 15 koševa, dok je kod Pinara već spomenuti Kennedy bio najkvalitetniji pojedinac. Hrvatski košarkaš Marko Banić za goste je postigao šest koševa u tri skoka.

Oldenburg je očekivano slavio protiv Dinama iz Sassarija. Tek su desetak minuta gosti bili konkurentni domaćoj momčadi a već u trećoj dionici utakmice Oldenburg je vodio i s 25 razlike. Nikakvih iznenađenja nije bilo niti u posljednjih deset minuta i Oldenburg upisuje pobjedu s 90:72.

Paulding je za pobjedničku momčad postigao 25 koševa, dok je Pierre sa 16 poena i pet skokova bio najistaknutiji pojedinac u redovima Sassarija. Za gostujuću momčad nastupala su i dva hrvatska košarkaša. Darko Planinić odigrao je solidnu utakmicu upisavši 12 koševa i 8 skokova, dok je Rok Stipčević odigrao slabije te postigao svega tri koša uz tri skoka i dvije asistencije.

Iznenađenja nije bilo niti u Poljskoj gdje je Estudiantes bez većih problema svladao domaću Rosu Radom. Vodili su doduše domaći gotovo cijelo prvo poluvrijeme i pokušali pritisnuti u posljednjim minutama, ali Estudiantes na kraju ipak relativno lako slavi sa 84:77. Punter je bio najbolji kod Poljaka s 18 koševa, dok je Landsberg za španjolsku momčad zabio 26 koševa. Dobru partiju pružio je i naš Goran Suton koji je utakmicu završio s 12 koševa te tri skoka.

AEK je vrlo lako svladao gostujuću Veneziju. Već nakon prve četvrtine Grci su suvereno vodili da bi do poluvremena još i povećali svoju prednost. Svaka neizvjesnost bila je riješena u trećoj četvrtini kada AEK dolazi do vodstva od 24 koševa razlike. Na kraju Venezia uspijeva smanjiti taj zaostatak te AEK pobjeđuje 84:64.

Green i Mavroeidis predvodili su Grke s 19 koševa, dok je kod Venezije Johnson postigao 12. Hrvat u dresu Venezije, Hrvoje Perić postigao je 12 koševa i dodao četiri skoka.

Prva utakmica Strasbourga i Bayreutha završila je pobjedom Nijemaca nakon produžetaka. Večerašnji susret nije otišao u dodatnu igru ali je bilo vrlo napeto. Bayreuth je vrlo rano stekao ogromnu rezultatsku prednost te se činilo da će doći do iznenađujuće lake pobjede u gostima. Naime, vodili su 27:12 u prvoj četvrtini te 40:21 u drugoj. Ipak malo po malo ta se prednost otapala da bi konačno u posljednjim trenucima utakmice Strasbourg došao do 74:74. Ipak, gosti su ostali pribrani te su uspjeli na kraju, teže nego što je izgledalo, doći do pobjede 82:77.

Do pobjede je Nijemce vodio Robinson s 21 košem, dok je kod Strasbourga najbolji bio Logan s 20 poena. Bivši hrvatski reprezentativac, Miro Bilan zabio je osam koševa uz sedam upisanih skokova.

Napeto je bilo i u Avellinu gdje su istoimeni domaćin i gostujući Nanterre odigrali dva produžetka. Domaći su vodili većinu vremena i imali na trenutke i 13 koševa prednosti, međutim gosti su se uvijek uspijevali vratiti. Poražavajuće za Avellino je činjenica da su u posljednjoj četvrtini vodili sa 69:56 da bi gosti došli do vodstva 80:78 u posljednjim trenucima. Ipak, domaći su uspjeli izjednačiti i odvesti utakmicu u produžetak.

U produžecima je bila slična priča te je ponovno Avellino vodio većinu vremena no završnica pripada Nanterreu koji konačno slavi sa 106:102. Odličan je bio Shuler u dresu Nanterrea s 23 koševa i devet skokova, dok je kod Avellina Fesenkov odlični učinak od 28 koševa i 11 skokova bio nedovoljan za pobjedu.

Istaknimo još pobjedu Murcije protiv Eniseya 82:77 čime je španjolski klub došao do pete pobjede u skupini A. Enisey je upisao sedmi poraz u devet susreta i polako mu izmiču i matematičke šanse za eventualni prolazak dalje. Soko je predvodio domaće s 19 koševa i devet skokova, dok je kod gostiju Meiers postigao 17 poena.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Monaco94:64Hapoel Holon
Juventus Utena76:82Pinar Karšiyaka
EWE Baskets Oldenburg90:72Banco di Sardegna Sassari
UCAM Murcia82:77Enisej
1Monaco 90+171
2EWE Baskets Oldenburg 63+70
3Pinar Karšiyaka 63+10
4UCAM Murcia 54-6
5Banco di Sardegna Sassari 45-11
6Juventus Utena 27-76
7Enisej 27-78
8Hapoel Holon 27-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!