Košarka

Eurokup: Iznenađujući poraz Bayerna kod Torina, Reggiana potopila Limoges

Sportnet • srijeda, 03.01.2018.
Eurokup: Iznenađujući poraz Bayerna kod Torina, Reggiana potopila Limoges

Prve utakmice Top 16 faze Eurokupa nisu ponudile pretjerane napetosti. Torino je slavio protiv Bayerna sa 16 razlike, Gran Canaria je bila bolja od Albe s 19, a Reggiana je ostavila Limoges na čak -33...

PIŠE: Jan Šneler

Veliko iznenađenje priredio je Torino pobjedom protiv Bayerna. Podsjetimo, njemački klub bio je uvjerljivo prvi u skupini B s devet pobjeda i jednim porazom te jedan od glavnih favorita za osvajanje Eurokupa.

Torino nije dobio utakmicu u posljednjim minutama ili stjecajem okolnosti. Talijani su dominirali svih 40 minuta. Već u prvoj četvrtini imali su 25:15, a na poluvrijeme su otišli s velikih 14 koševa razlike. Kada je Torino došao do vodstva 55:35, bilo je jasno kako će Bayern trebati uložiti ogroman trud da ostvari pozitivan rezultat.

Do njega nije došlo, Torino je čvrsto držao prednost i na koncu slavio 90:76. Kod domaćih odličan je bio Garrett s 21 košem te osam asistencija, dok je kod Bayerna Booker postigao 17 poena. U sljedećem kolu, koje je na rasporedu sljedeću srijedu, Torino gostuje kod Zenita dok će Bayern biti domaćin Lietuvos Rytasu.

Za razliku od Bayerna, Reggiana je rutinski odradila posao protiv Limogesa. Vjerojatno najslabija ekipa skupine H tek je nešto više od jedne četvrtine bila konkurentna talijanskoj momčadi. Iako su gosti vodili u drugoj četvrtini 24:20, na poluvrijeme se odlazi s vodstvom Reggiane 40:31.

U nastavku utakmice Talijani su samo povećavali prednost, a kad je potpuno stao šut gostima, ostalo je samo pitanje kolika će razlika na kraju biti. Talijani su konačno slavili s velikih 33 poena razlike, 87:54. Ponovno je Della Valle bio najbolji s 22 poena, dok je kod Limogesa najmanje loš bio Bouteille koji je upisao 9 koševa.

Nakon košarkaške ljepotice protiv Asvela u posljednjem kolu grupne faze, Gran Canaria ovoga puta odlučila je razveseliti svoje navijače puno mirnijom i dosadnijom utakmicom ali koja donosi bodove. Nije trebalo dugo da domaći uspostave kontrolu protiv Albe iz Berlina.

Već početkom druge četvrtine otišli su na dvoznamenkastu prednost koja je sve više rasla i nakon povratka s pauze. Na samom početku treće četvrtine domaći rade seriju 13-0 i odlaze na velikih 66:38. Tu je već postalo jasno kako gosti neće dobro proći u večerašnjem ogledu.

Ipak, s vremenom se ta razlika spuštala i na kraju je Gran Canaria slavila sa 100:81. Domaće su odlično šutirali za tri poena 11/20, a najefikasniji bio je Mekel s 19 koševa i šest asistencija. Gostima nije pomogla niti odlična partija Sikme koji je upisao 27 koševa i sedam skokova. Krešimir Nikić za šest minuta ubacio je dva poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Uskok1603.01.2018. u 07:37
    Onaj koji je nas potopio u Ciboni, Amedeo Della Valle.
    Uskok16
  • labrador240103.01.2018. u 02:09
    Tko je ovaj ljepotan na slici ?
    labrador2401